promo

Gotovi za samo pola sata: Savršeni popečci koje ćete pripremati i na godišnjem odmoru!

Foto: Promo
Gotovi za samo pola sata: Savršeni popečci koje ćete pripremati i na godišnjem odmoru!
04.07.2023.
u 08:00
Kako bi već sada, ali i tijekom godišnjeg odmora, bili spremni za sve izazove donosimo recept za ukusne popečke s feta sirom, servirane s hummusom i povrćem gotove za svega pola sata.
Pogledaj originalni članak

Bliži se sezona ljetnih godišnjih odmora koja mnogima donosi vječiti problem: noćne more pakiranja odjeće i planiranja obroka u trenutcima kada je zbog ograničenog budžeta svaki euro bitno uštedjeti. Naročito ako ne prakticirate ljetovanje u hotelu ili niste pobornik odlazaka u restorane, pametan popis potrebnog za pripremu jednostavnih, ali zdravih i okrepljujućih obroka, često je teško kreirati.

Kako bi već sada, ali i tijekom godišnjeg odmora, bili spremni za ove izazove donosimo recept za savršene Quick&Easy ćevapčiće – ukusne popečke s feta sirom, servirane s hummusom i povrćem gotove za svega pola sata. Druge besplatne recepte preuzmite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/quick-easy/

Foto: Promo

Sastojci za 4 osobe:

Za popečke:

  • 500 g mljevene junetine
  • ½ glavice luka, sitno sjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
  • 1 jaje
  • 40 g krušnih mrvica
  • 1 žlica Kotányi Quick & Easy za ĆEVAPČIĆE
  • 100 g feta sira, mrvljenog

Foto: Promo

Za serviranje:

  • 200 g hummusa
  • 250 g cherry rajčica
  • 1 salatni krastavac
  • ½ ljubičastog luka
  • 100 g feta sira
  • Sok ½ limuna
  • Svježi kopar, nasjeckan
  • Sol i papar, po ukusu

Priprema:

1. U veću zdjelu dodajte sve sastojke za popečke osim feta sira i dobro ih sjedinite. Na kraju dodajte feta sir i kratko promiješajte. Mokrim rukama oblikujte popečke, oko 20 g smjese za jedan.

2. Zagrijte tavu na srednje jaku vatru. Ulijte 1 žličicu ulja, dodajte polovicu popečka i pecite 4 minute sa svake strane. Pečene popečke vadite na pladanj. Ponovite s ostatkom mesa.

3. Dok se popečki peku, pripremite povrće. Cherry rajčice operite i narežite na pola. Krastavac prepolovite po dužini i nasjeckajte na komade debljine 3 mm. Ljubičasti luk nasjeckajte na tanke polumjesece. U zdjelu dodajte povrće, mrvljeni feta sir i začinite sokom limuna, koprom, soli i paprom te dobro promiješajte.

Foto: Promo

4. Na pladanj za posluživanje razmažite hummus, dodajte popečke i salatu te poslužite.

VEZANI ČLANCI: 

Fantastično se jede i bez mesa

Noelov proljetno-ljetni meni temelji se na sezonskim namirnicama, a chef Bruno Vokal ponovno je dokazao zašto je u samom vrhu domaće gastro scene

Bruno vokal, chef jedinog zagrebačkog restorana s michelinovom zvjezdicom – noela, u izvrsnoj je formi. i jako je hrabar. jer zaista je hrabro složiti cijeli meni bez komadića mesa. A upravo je takav, bezmesni, novi proljetno-ljetni meni imena spring blossoms, adut kojim noel nastavlja oduševljavati sad već prilično razmaženu publiku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.