Fini doručak

Gotovo za 15 minuta – proljetne bruskete s medvjeđim lukom nestaju u trenu!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Gotovo za 15 minuta – proljetne bruskete s medvjeđim lukom nestaju u trenu!
21.04.2022.
u 06:47
Danas doručkujte zdravo i sezonski. Sve blagodati medvjeđeg luka za ljudski organizam sigurno već znate, a sezona mu je kratka pa je dobro iskoristite. Ovo je recept koji možete ponavljati iz dana u dan i nećete ga se zasititi!
Pogledaj originalni članak

Kao i uvijek, najslasnije ideje pronalazimo kod Tatjane Miletić na blogu MyTastyPot. Ovo jelo gotovo je za samo 15 minuta, a nestat će u nekoliko sekundi!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Proljetne bruskete

Sastojci:

1 baguette

češnjak

maslinovo ulje

sol

papar

Nadjev:

250 g krem-sira

pola vezice medvjeđeg luka

vezica peršina

sol

papar

dimljena paprika (ili kajenska paprika)

mozzarela

3 žlice maslinova ulja

Priprema:

Na glavici češnjaka odsijecite vrh, posolite je, popaprite, prelijte maslinovim uljem, zamotajte je u foliju i dvadesetak minujta pecite u pećnici. Za to vrijeme, sitno nasjeckajte medvjeđi luk i peršin, pomiješajte s krem-sirom, solju, paprom i dimljenom paprikom. Dodajte češnjak tako što ćete ga samo istisnuti iz opne, izgnječiti i pomiješati s ostatkom nadjeva. Baguette prepolovite na dvije jednake polovice, zatim obje polovice prerežite uzdužno i namažite pripremljenim nadjevom. Pospite obilato mozzarelom i pecite desetak minuta u pećnici na 220 stupnjeva s uključenim ventilatorom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.