Recept je ideja blogerice Tatjane Miletić - kombinacija odreska od cvjetače na finom humusu popravit će vam dan, osigurati odličan obrok od kojeg ćete ostatak dana pucati od snage i energije.
Odrezak od cvjetače s chimichurri umakom na humusu
Sastojci:
1 cvjetača
Za namaz:
3 žlice ulja
sok od limuna
1 žličica meda/javorovog sirupa
1 žličica kumina
1 žličica kajenske paprike
1 žličica slatke paprike
1 žličica crnog luka u granulama
1 žličica češnjaka u granulama
1 žličica papra
1 žličica soli
Za chimichurri umak:
vezica peršuna
vezica korijandera
2 režnja češnjaka
1 manji crveni luk
1 žličica origana
1 žličica jabučnog octa
papar, sol
maslinovo ulje, količinu odredite ovisno o tome koliko gust umak želite
Pola Limuna/lajma
1 žličica soli s chillijem i limunom
1 ljuta papričica jalapeno
Priprema:
Cvjetaču narežite na šnite, za pripremu odreska uzmite onu iz sredine da dobijete lijepi, veliki odrezak. Sjedinite sve sastojke za namaz i premažite dobro preko cvjetače s jedne i druge strane. Odrezak stavite na papir za pečenje i pecite u već zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva. Pripremite chimichurri umak: sve sastojke stavite u blender i usitnite do željene teksture. Predlažemo da napravite gušći umak (stavite manje ulja i nemojte predugo blendati) kako biste osjetili sve sastojke koje ste stavili. Prilikom serviranja prvo stavite humus, zatim pečenu cvjetaču i na kraju prelijte chimichurri umakom.