Ova sjajna poslastica definitivno je san svakog ljubitelje sladoleda! Nastala je u kuhinji gastroblogerice Tatjane Miletić koja nas redovito oduševljava svojim kreativnim idejama.
Pohani sladoled
Sastojci:
2 velike kugle sladoleda s okusom kikirikija, vanilije, čokolade... ili neka druga kombinacija
1 šaka kikirikija
Za koricu:
1 jaje
1 žličica cimeta
100 g kukuruznih pahuljica s bademom ili drugih po želji
80 g kikirikija
Priprema:
Prozirnu foliju "iskrojite" tako da prekrije unutrašnjost plitke, široke čaše. Zatim u foliju stavite kuglicu sladoleda, pa šaku kikirikija i opet kuglicom sladoleda sve zatvorite. Izvucite sve zajedno s prozirnom folijom, formirajte veliku kuglu i zatvorite foliju kao bombon. Tako formirane kugle spremite na 2 sata u zamrzivač. Kukuruzne pahuljice, kikiriki i cimet sameljite i sjedinite, a posebno razmutite jaje u jednoj posudi. Nakon dva sata formirane kugle prvo dobro uvaljajte u smjesu kukuruznih pahuljica, zatim u jaje, pa ponovo u kukuruzne pahuljice. Sada ubacite kuglu u vrelo ulje pa je dvije-tri sekunde okrećite kako bi se oko sladoleda formirala hrskava korica. Poslužite odmah da se sladoled ne bi rastopio.