Vesna Miletić tradicijskom se kuhinjom bavi desetljećima, ima svoj vlastiti biodinamički vrt, pravi je stručnjak za samoniklo bilje, a u njezinom restoranu Tač jednako je zastupljena kontinentalna i mediteranska kuhinja. Rođena Istrijanka namirnice iz mora priprema onako kako ih pamti još iz djetinjstva.
Grancigula
Sastojci:
1 grancigula, živa
komadić svježeg avokada, otprilike 1/3, ovisno o veličini ploda
nekoliko izdanaka rukole
1-2 cherry rajčice
malo soka limete
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Grancigula se uvijek mora kuhati dok je još živa (dok se miče). Ako se ne miče, onda grancigula neće biti dobra, imat će specifičan miris i nije za upotrebu u kuhinji. Kada se grancigula skuha, pažljivo izvadite sve meso, a oklop lijepo operite. U meso grancigule dodajte malo avokada, rukole i cherry rajčice, soka od limete, maslinova ulja, soli i papra. To fino začinite, vratite meso u oklop i servirajte.