recept s potpisom

Imamo recept za perfektni orzoto od sipe restorana Bota Šare s detaljno objašnjenim postupkom pripreme

Foto: Bota Šare
Imamo recept za perfektni orzoto od sipe restorana Bota Šare s detaljno objašnjenim postupkom pripreme
09.02.2022.
u 08:25
Orzoto od sipe Botin je specijalitet koji vrlo lako možete napraviti i u vlastitom domu. Ječam je visokovrijedna namirnica koja u spoju sa sipom, bijelim vinom i češnjakom daje savršen zimski obrok.
Pogledaj originalni članak

Isprobajte ovo lagano jelo koje će oduševiti vaša napca, osobito u zimskim mjesecima kad je organizmu potrebna hrana koja daje energiju i čisti ga od toksina nakupljenih prekomjenom konzumacijom hrane.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
ječam

Orzoto od sipe

Sastojci:

1 kg očišćene jadranske sipe

500 g sitno sjeckanog luka

3-4 režnja češnjaka

list lovora

stonska sol, papar

maslinovo ulje

1 dl crnog vina

0,5 l ribljeg temeljca

0,3 l šalše

100 g ukiseljenog motra

list peršina

400 g orza/ječma

Foto: Bota Šare

Priprema:

Orzo operite i djelomično skuhajte. Dodajte maslinovo ulje i ostavite u tekućini u kojoj se kuhao. Zažutite luk, dodajte sipu rezanu na tanke, no ne previše tanke trakice. Začinite, dodajte češnjak i lovor. Kada je djelomično gotovo, dodajte šalšu, kratko kuhajte te zatim dodajte vino. Kada vino ispari i sve dostigne umjerenu gustoću, dodajte orzo i dobro izmiješajte. Servirajte s malo motra na vrhu orza. Motar je mediteranska samonikla biljka uskih mesnatih listova koja raste gotovo iz kamena. Možemo je kuhati lešo ili je pripremati na salatu s maslinovim uljem i češnjakom. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.