Veliki petak

Jednostavno jelo: lignje iz pećnice uz špecle kao prilog su za prste polizati!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Jednostavno jelo: lignje iz pećnice uz špecle kao prilog su za prste polizati!
15.04.2022.
u 06:11
Gastroblogerica Tatjana Miletić ovaj fantastičan recept osmislila je još za vrijeme lockdowna želeći malo razveseliti članove svoje obitelji. Otkad smo ga prvi put isprobali postalo nam je omiljeno jelo s lignjama!
Pogledaj originalni članak

Punjene lignje, pržene lignje, lignje na grillu, složenac s lignjama i krumpirom... nastavite niz. Sigurno ste već na bezbroj načina probali lignje, pogotovo ako ste obožavatelj ovih morskih plodova, ali sa špeclima ih sigurno još niste probali. Recept je s bloga MyTastyPot, jedno od nama omiljenih mjesta za inspiraciju.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Lignje zapečene u pećnici sa špeclima

Sastojci za 4 osobe:

350 g špecli

400 g (1 konzerva) rajčice

350 g lignji

1 crvena rajčica

1 ljubičasti luk

čili komadići (ili nasjeckana čili papričica)

maslinovo ulje

3-4 režnja češnjaka

čaša bijelog vina

5-6 cherry rajčica

5-6 komada sušenih rajčica

1 velika žlica kapara

sol, papar, svježi peršin

1 žlica pesta od rajčica

Priprema:

Na maslinovu ulju popržite ljubičasti luk, češnjak i komadiće čilija. Dodajte nasjeckane cherry i sušene rajčice, pesto i pelat. Sve zajedno kuhajte oko 5-10 minuta. Zatim dodajte kapare, sol, papar i zalijte bijelim vinom te kuhajte još pet minuta. U zagrijanu vatrostalnu posudu prebacite pripremljeni umak, rasporedite lignje i pospite nasjeckanim peršinom. Stavite u pećnicu i krčkajte 15 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pečnice, dodajte špecle, protresite posudu i vratite u pećnicu na još deset minuta. Servirajte dok je toplo, obilato posuto peršinom.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.