Recept je djelo gastroblogerice Tatjane Miletić na čijem blogu MyTastyPot uvijek pronađemo najfinija jela za utjehu.
Pitice od krumpira
Sastojci:
6 velikih krumpira
50 g maslaca
30 g parmezana, naribanog
2 režnja češnjaka (ribanog ili gnječenog)
žlica ružmarina
žlica majčine dušice
žličica mljevene paprike
žličica soli i papra
12 listova tanko rezane slanine
komadić maslaca za premazivanje kalupa
kalup za muffine
Priprema:
Krumpir ogulite i narežite na tanke kolutove ili naribajte na tanke kriške. Maslac rastopite i prelijte ga preko krumpira, dodajte parmezan, ružmarin, majčinu dušicu, mljevenu papriku, češnjak, sol i papar. Sve dobro promiješajte. Kalupe premažite maslacem pa njihovu unutrašnjost obložite listom slanine i punite ih pripremljenim krumpirom. Na kraju svaku ’’piticu’’ dodatno pospite parmezanom, mljevenom paprikom i majčinom dušicom. Pecite na 200 stupnjeva oko 60 minuta.