svijet slastica

Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sigurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sigurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!
02.10.2022.
u 07:20
Ovaj genijalan kolač sastoji se od tri dijela, ali priprema je brza i jednostavna. Ako volite jabuke uživat ćete u svakom zalogaju, a imate li u obitelji one koji izbjegavaju ovo zdravo voće napokon ste riješili i taj problem!
Pogledaj originalni članak

Recept smo posudili od gastroblogerice Tatjane Miletić koja nas već godinama oduševljava zanimljivim jelima i receptima koji jednostavno mame da ih sprobate. 

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Torta s jabukama, keksom i kokosom

Kora:

350 g plazme ili nekog drugog mljevenog keksa

3 žlice kokosova brašna

250 ml slatkog vrhnja

Nadjev:

600 ml mlijeka

puding od vanilije

1 žumanjak

5-6 žlica šećera

prstohvat praha vanilije

20 g maslaca

Nadjev od jabuka:

maslinovo ulje

2 veće jabuke

šaka suhih bijelih grožđica (30 g)

1 žličica cimeta

3 žlice smeđeg šećera

malo listića kokosa za dekoraciju

Priprema:

Za ovaj kolač bilo bi dobro da imate kalup za torte. Za koru pomiješajte plazmu sa slatkim vrhnjem i ubacite kokosovo brašno. Sve dobro sjedinite i ubacite u kalup, tako da ga prstima utisnete u njega. Tijesto stavite u hladnjak dok pripremate nadjeve. 500 ml mlijeka stavite da zakipi, a za to vrijeme dobro promiješajte u posebnoj posudi puding sa 100 ml mlijeka, šećerom, prahom vanilije i žumanjkom. Maknite mlijeko s vatre kada proključa i lagano ulijevajte pripremljeni puding uz stalno miješanje. Vratite na laganu vatru i nastavite s neprestanim miješanjem još nekoliko minuta. Ostavite nadjev da se malo prohladi pa prelijte preko kore. Sve zajedno vratite na 15 minuta u hladnjak da se stegne, taman koliko vam treba da pripremite nadjev od jabuka. Jabuke narežite na kockice pa ih u tavici na malo maslinova ulja pirjajte, a potom dodajte šećer da ih malo karamelizirate. Zatim dodajte suhe grožđice i žličicu cimeta i dinstajte još desetak minuta. Prelijte preko nadjeva i ostavite u hladnjaku da se malo stisne (nekih 30 minuta). Prije služenja kao dekoraciju preko jabuka možete posipati listiće kokosa.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Dobre ideje

Pun pogodak za svaku priliku: Masline u tijestu – malo drugačija grickalica za guštanje u dobrom društvu

Priprema ovog zabavnog jela traži malo strpljenja oko formiranja kuglica, ali kada ih probate, ta "igra" za vas će postati slatki ples. Ono što ih čini još više posebnim jest da ih možete zamrznuti, samo ih odložite u vrećicu za zamrzivač i po potrebi vadite, premažite razmućenim jajetom i pecite. Ukoliko želite kuglice možete umakati i u sezam (prvo u jaje, pa u sezam), kao što je prikazano na slici.



 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.