Ispadne savršeno

Kuharica otkrila najbolju metodu kuhanja riže: Više nikad neće biti gnjecava

Foto: Shuttershock
Kuharica otkrila najbolju metodu kuhanja riže: Više nikad neće biti gnjecava
20.04.2021.
u 07:00
Mnogi ljudi zahvalili su kuharici na TikToku za dijeljenje ovih korisnih savjeta
Pogledaj originalni članak

Poppy O'Toole, poznata kuharica, otkrila je na TikToku koje korake treba slijediti kod kuhanja riže kako bi se izbjeglo da postane gnjecava, prekuhana ili pak tvrda.

Kako kaže, postoji mnogo metoda pripreme, ali ona se drži one koju joj je pokazala jedna bivša kolegica, Evelyn.

Pogledajte video:

@poppycooks

This is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! #learnontiktok #rice #howtocook #cheftip @tiktok_uk

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

U videu koji je pogledan više od 200.000 puta, Poppy objašnjava da prvo treba isprati rižu pod vodom, a tajna je u ''zlatnom omjeru'' vode i riže – na jednu šalicu riže treba ići jedna i pol šalica vode. Kuhajte je tri minute, a zatim maknite s vatre, poklopite i ostavite tako 12 minuta, prenosi Mirror.

Jesu li kokice zaista dobar izbor za mršavljenje ili bismo ih trebali izbjegavati?

Foto: Thinkstock
Kokice
Foto: Getty Images
Kokice
Foto: Thinkstock
Kokice
Foto: Thinkstock
Kokice

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ST
StariSokol
13:13 20.04.2021.

Kao prvo riža se ne ispire. Kao drugo postoje električni lonci za kuhanje riže i tamo ima točni omjer koliko šalica riže a koliko vode. Kada je riža kuhana lonac se automatski isključi. Tu riža nikada nije gnjecava.

DU
Deleted user
13:24 20.04.2021.

Ja baš volim gnjecavu rižu. Puno bolja od nedovoljno kuhane, bezokusne, isprane.

IV
IvicaKerempuh
10:04 20.04.2021.

Sigurno nebu gnjecava jer je nakon 3 min. kuhanja i 12 minuta stajanja još sirova. Riža se KUHA najmanje 20 minuta. Jedino Basmati nešto kraće.