Super trikovi

Kuhajte špagete prema ovim uputama i uvijek će ispasti savršeno

Shutterstock
29.01.2021.
u 13:18

Jeste li znali za ove male trikove?

Špageti, najbolja vrsta tjestenine za mesne umake, jednostavni su za kuhanje, pa opet ponekad ne ispadnu dobro jer vjerojatno radite neku od sitnih pogrešaka, a da niste toga ni svjesni.

Pratite ovih nekoliko koraka tijekom kuhanja i uvijek će, garantirano, ispasti savršeno.

Koristite se dovoljno velikim loncem
Mnogi već griješe na ovom dijelu, pa uzmu premali lonac za kuhanje ove dugačke tjestenine koja treba dosta prostora kako bi se ravnomjerno skuhala. 

Posolite vodu u kojoj kuhate
Ali ne pretjerujte! Ovaj korak je bitan, ali imajte mjeru. Tjestenina ne bi trebala biti previše slana kad se spoji s umakom koji ste prethodno već začinili, prenosi The Daily Meal.

Nemojte lomiti špagete
Ovaj korak neće napraviti neku drastičnu promjenu, ali poanta je kuhati špagete savršeno, kako to rade profesionalni kuhari, zar ne? Nemojte ih onda trgati napola.

Nemate okrugli papir za pečenje? Evo kako ga napraviti u samo nekoliko sekundi!

Nemojte ih prekuhati
Svako pakiranje tjestenine ima oznaku s vremenom koje je potrebno da se tjestenina skuha – al dente. Ponekad, ovisno i o štednjaku na kojem radite, te minute nisu točne, pa je najbolje da tjesteninu probate minutu do dvije prije nego što istekne vrijeme napisano na pakiranju. Ako je još uvijek samo malo tvrda, isključite vatru i ostavite je u vodi minutu do dvije te procijedite.

Masnoću dodajete zadnju
Zadnji korak, baš prije nego što je tjestenina spremna za posluživanje, dodajte masnoću. Žlicu ili dvije maslaca, par kapi maslinovog ulja i šaka parmezana – možete staviti sve ili samo one sastojke koje preferirate. 

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1/3
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:11 29.01.2021.

obozavam špagete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije