makrobiotička torta

Kušajte zdravu poslasticu s prirodnim zaslađivačem i bobičastim voćem

Foto: Thinkstock
Kušajte zdravu poslasticu s prirodnim zaslađivačem i bobičastim voćem
06.03.2014.
u 18:00
Kad se torta ohladi, preko voća nanesite biljni šlag.
Pogledaj originalni članak

Malteks, prirodni zaslađivač, brzo daje energiju i polako je otpušta.

Bobičasto voće sadrži antocijane - polifenole, koji imaju snažno antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Zdrava poslastica!

SASTOJCI:

Za biskvit:

500 g integralnog brašna

2 dcl hladno cijeđenog ulja

1,5 - 2 žlice malteksa (ekstrakt ječmenog slada)

prašak za pecivo

malo kisele vode;

Za voćni umak:

po jedno pakiranje zamrznutih malina, višanja i kupina

4 žlice malteksa

PRIPREMA: Umutiti sastojke. Masa mora biti gusta kao za kukuruznu pogaču. Peći na temperaturi između 180 i 200 ºC oko sat, sat i pol. Sve sastojke za voćni preljev zajedno prokuhati dok se umak ne zgusne (naravno umjereno). Umakom preliti biskvit.

Tijesto će upiti sok, a na površini će ostati voće. Kad se torta ohladi, preko voća nanijeti biljni šlag.

>>Gurmanski tanjur s odrescima sejtana

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FU
FULL
15:43 09.03.2014.

Zdravu "poslasticu" uništava temp od 180-200st!!