dobra ideja

Lignje su vam domet kad se radi o hrani iz morskih dubina? Ovo prefino jelo još nitko nije odbio!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Lignje su vam domet kad se radi o hrani iz morskih dubina? Ovo prefino jelo još nitko nije odbio!
23.12.2022.
u 05:00
Lignje zapečene u pećnici sa špeclima su za prste polizati! Gastroblogerica Tatjana Miletić ovaj odličan recept osmislila je u dosadnim danima izolacije želeći malo razveseliti članove svoje obitelji, ali i sve koji čitaju njezin blog. Itekako je uspjela u svome naumu - ovako fino jelo s lignjama već dugo nismo jeli!
Pogledaj originalni članak

Punjene lignje, pržene lignje, lignje na grillu, složenac s lignjama i krumpirom... nastavite niz. Već ste na bezbroj načina jeli lignje, ali sa špeclima, kako ih priprema Tatjana Miletić, sigurno ih još niste probali. Izvolite recept, ali oprezno – moglo bi se dogoditi da ćete ga morati ponavljati iz dana u dan.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Lignje zapečene u pećnici sa špeclima

Sastojci za 4 osobe:

350 g špecli

400 g (1 konzerva) rajčice

350 g lignji

1 crvena rajčica

1 ljubičasti luk

čili komadići (ili nasjeckana čili papričica)

maslinovo ulje

3-4 režnja češnjaka

čaša bijelog vina

5-6 cherry rajčica

5-6 komada sušenih rajčica

1 velika žlica kapara

sol, papar, svježi peršin

1 žlica pesta od rajčica

Priprema:

Na maslinovu ulju popržite ljubičasti luk, češnjak i komadiće čilija. Dodajte nasjeckane cherry i sušene rajčice, pesto i pelat. Sve zajedno kuhajte oko 5-10 minuta. Zatim dodajte kapare, sol, papar i zalijte bijelim vinom te kuhajte još pet minuta. U zagrijanu vatrostalnu posudu prebacite pripremljeni umak, rasporedite lignje i pospite nasjeckanim peršinom. Stavite u pećnicu i krčkajte 15 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pečnice, dodajte špecle, protresite posudu i vratite u pećnicu na još deset minuta. Servirajte dok je toplo, obilato posuto peršinom.

Savršena je

Suzy Josipović ima izvrstan recept za focacciu, iskoristite ga i obogatite blagdanski stol domaćom talijanskom pogačom

Focaccia je okrugla tanka pogača rađena s maslinovim uljem, koja se priprema u mediteranskim zemljama, najčešće u Italiji. Osnova je tijesto za kruh tj. za pizzu, ali se obavezno radi s maslinovim uljem i dodaje neki mediteranski začin poput ružmarina ili majčine dušice ili pak češnjaka, sušene rajčice, sira, slanih srdela, kapara ili nečeg drugog...





 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.