idealno za vruće dane

Ljetni ručak koji ćete obožavati: Umak za tjesteninu se ne kuha, a sve je gotovo za svega 10 minuta!

Foto: Shutterstock
Ljetni ručak koji ćete obožavati: Umak za tjesteninu se ne kuha, a sve je gotovo za svega 10 minuta!
21.06.2024.
u 14:30
Obožavat ćete ga
Pogledaj originalni članak

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela koja su brzo gotova. Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se! 

Sastojci koji su vam potrebni:
Pola kile narezanih rajčica srednje veličine
Pola šalice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
2 konzerve tune u ulju
1/4 šalice parmezana
1/4 šalice svježeg bosiljka
1 žličica vinskog octa
sol
tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

VEZANI ČLANCI:

Priprema: U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za poslije.

Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana. 

TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.