Mljaac!

Ne znate što bi za ručak? Isprobajte jednostavan umak za tjesteninu, sa samo tri sastojka

Foto: shutterstock
Ne znate što bi za ručak? Isprobajte jednostavan umak za tjesteninu, sa samo tri sastojka
15.11.2022.
u 06:00
Nije samo popis sastojaka ono što umak za tjesteninu čini tako jednostavnim, već i činjenica da nema sjeckanja, pirjanja ili uopće previše posla
Pogledaj originalni članak

Zaboravite na začinsko bilje, češnjak i hrpe povrća, ovaj umak za tjesteninu koji je nazvan jednim od najboljih na svijetu treba samo rajčice, luk i puno maslaca, kako piše Metro.

Nije samo popis sastojaka ono što umak za tjesteninu čini tako jednostavnim, već i činjenica da nema sjeckanja, pirjanja ili uopće previše posla. Iako bi vam moglo biti čudno baciti prepolovljeni luk u tavu i ostaviti ga ondje, to daje okus rajčicama.

Volite li grickati kisele krastavce? Ovo je dobro znati:

Foto: Thinkstock
Kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Ukiseljene salate, kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Ukiseljene salate, kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Kiseli krastavci

Također je potrebno manje od sat vremena da se napravi i treba samo povremeno miješanje, tako da zaboravite na sate i sate provedene nadgledajući štednjak.

Sastojci:

  • 800 ml pasiranih rajčica
  • 1 bijeli luk, oguljen i narezan na pola
  • 5 žlica maslaca
  • Sol 

Priprema:

Stavite sve u veliki lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri i ostavite 45 minuta bez poklopca. Povremeno promiješajte, ali ne brinite o gledanju lonca.

Kad vrijeme istekne, izbacite polovice luka i poslužite umak s tjesteninom ili špagetima po izboru.

Nekoliko jednostavnih načina kako cijelu kuću možete očistiti samo s - limunom:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.