Video recept Steve Karapandže

Ne zovu ih bez vraga lovačke knedle – najbolje pašu uz divljač, ali divan su prilog bilo kojem mesu s bogatim umakom!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Ne zovu ih bez vraga lovačke knedle – najbolje pašu uz divljač, ali divan su prilog bilo kojem mesu s bogatim umakom!
14.12.2022.
u 09:31
Okruglice od kruha jedan su od omiljenih priloga, a vrlo su ekonomične jer sve što nam je za pripremu potrebno uvijek imamo pri ruci. Pripremaju se jednostavno, a kad stignu na stol svi ostali prilozi padaju u drugi plan.
Pogledaj originalni članak

U receptu Stevo Karapandža predlaže da okruglice pripremite sa starim žemljama, ali možete koristiti i stari kruh.  Predlažemo da ih poslužite s medaljonima od jelena ili srndaća s kompotom od višanja i smokava, a umjesto okruglica možete formirati štrucu i rezati je na elegantne šnite.

Okruglice od kruha

Sastojci:

4 žemlje

2 jaja

0,05 kg maslaca

1 žlica masti

morska sol

malo kosanog peršina

0,5 l mlijeka

1 glavica luka

brašno prema potrebi

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Žemlje narežite na kockice i dobro ih prepržite na masti. Sitno kosani luk popržite na masti. Mlijeko zakuhajte i izmiješajte s jajima, solju, kosanim peršinom i rastopljenim maslacem. Sve prelijte preko žemlji. Pustite da žemlje malo nabubre. Prema potrebi dodajte malo brašna. Dobro promiješajte te oblikujte okruglice koje kuhajte u kipućoj slanoj vodi otprilike 10 minuta. Uvijek probajte jednu
probnu okruglicu. U slučaju da vam se raspadne popravite dodajući malo brašna.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Video recept za sladokusce

Lovačke priče Steve Karapanže: Dok traje "Wildewochen" svi su totalno ludi za divljači!

U Švicarskoj se divljač jede tijekom studenog pa sve do kraja prosinca. Švicarci to zovu Wildewochen (tjedni divljine) i tada su, kako sami kažu, svi ludi za divljači. Uz to što svi restorani tih dana nude tradicionalno dobra jela od divljači, u trgovinama se mogu kupiti najkvalitetniji komadi mesa, stručno obrađeni i spremni za gozbu. Kod nas ponuda nije tako raskošna, ali zato mi imamo Stevu Karapandžu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZV
zvezdomor
13:11 14.12.2022.

A kad će nam Stevo Crni pokazati pripremu Traktor čorbe...?