iznenađujuće koristan

Nije samo za djecu: Trening s hula-hoopom čini čuda za cijelo vaše tijelo!

Foto: Shutterstock
Nije samo za djecu: Trening s hula-hoopom čini čuda za cijelo vaše tijelo!
05.07.2024.
u 10:30
Uz hula hop neprestano se krećete te time poboljšavate svoju kondiciju
Pogledaj originalni članak

Hula-hop nije samo za djecu. Ovaj jednostavan rekvizit unosi zabavu u vašu fitness rutinu, a s njim možete napraviti kvalitetan trening. Hula hoop je usporediv s drugim plesnim aerobnim aktivnostima, poput salse i trbušnog plesa, kada je u pitanju sagorijevanje kalorija. 

Hula hooping se prvi put pojavio u pedesetim godinama prošlog stoljeća kao jeftin i nestašan fenomen zabave koji je zaludio cijeli svijet. Svi su ga vrtjeli- od domaćica, do djece na plaži, čak i gejša u kimonu, hula obruč je dokazao svoju univerzalnost i bezvremenost, piše Lifehacker. 

VEZANI ČLANCI:

Uz hula hop neprestano se krećete te time poboljšavate svoju kondiciju. Trening s hula-hoopom čini čuda za cijelo vaše tijelo – od trbušnih mišića, bokova, nogu, ramena, ruku. Prema studiji koju je provelo American Council on Exercise, žene u prosjeku mogu sagorjeti oko 165 kalorija, a muškarci 200 kalorija tijekom 30-minutnog treninga hula hoopom.

Intenzivno vrćenje hula hopa je kardiovaskularna (poznata i kao aerobna) vježba koja djeluje na vaše srce i pluća te poboljšava protok kisika kroz vaše tijelo. To zauzvrat može sniziti rizik od srčanih bolesti i dijabetesa, poboljšati razinu kolesterola, poboljšati rad mozga i čak smanjiti stres.

Jednom kada se smjestite u ustaljeni ritam s obručem, vaš otkucaji srca će se povećati, pluća će raditi jače, a protok krvi će se poboljšati. Također ćete potrošiti više vremena u aerobnoj zoni sagorijevajući kalorije i poboljšavajući zdravlje srca. Prema rezultatima male studije iz 2015., ako želite izgubiti centimetre oko struka i bokova, trening hula hoopom mogla bi biti prava vrsta vježbe za vas – osobito ako koristite hula hoop s opterećenjem.

GALERIJA: Fitness trenerica podijelila 3 jednostavna koraka uz koje ćete smršaviti do ljeta! 

Foto: shutterstock
Foto: Shuttershock
Foto: Shuttershock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Ako ste ikada koristili hula hoop, onda znate koliko vam je mišića potrebno da aktivirate kukove kako bi se obruč držao oko struka. Da biste održali hula hoop u pokretu, potrebni su vam snažni mišići trbuha i dobra pokretljivost u kukovima. Naučiti koristiti hula hoop i redovito vježbati izvrstan je način jačanja trbušnih mišića i mišića kuka.

Osim trupa, hula hoopom jačaju se i mišići u donjem dijelu tijela, uključujući vaše kvadricepse (prednji dio bedra), stražnju ložu (stražnji dio bedara), stražnjicu i listove. Ovi će se benefiti udvostručiti ako koristite hula hoop s opterećenjem. Potaknite svoju djecu, supružnika, partnera i sve ostale koji žele imati koristi od ovog zabavnog oblika fitnessa da vam se pridruže. Možete čak se čak i natjecati u tome tko najduže drži obruč oko struka.

Znate li da vam kava može pomoći pri mršavljenju? Ovo su tri ključne dobrobiti! 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.