Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savršeno za one na dijeti

Nutricionisti otkrili: Ovo su tri zdrave tjestenine za koje je najmanje vjerojatno da će dovesti do debljanja!

Shutterstock
01.07.2024.
u 16:30

Određene vrste tjestenine su bogate vlaknima, što ih čini boljim izborom za one koji žele biti ili ostati vitki

Sjajne vijesti za ljubitelje tjestenine: više se ne morate osjećati loše zbog uživanja u tanjuru tjestenine. Usred pomame dijeta s brojanjem ugljikohidrata, tjestenina se naširoko smatra užitkom koji dovodi do brzog debljanja. Budući da se tradicionalna tjestenina uglavnom sastoji od ugljikohidrata, ljudi na nju gledaju kao na prazne kalorije, ali ugljikohidrati su zapravo preferirani izvor energije za ljudsko tijelo i mogu pružiti brojne nutritivne prednosti, piše NY Post.

Zapravo, određene vrste tjestenine su bogate vlaknima, što ih čini boljim izborom za one koji žele biti ili ostati vitki. Tjestenina bogata vlaknima potiče osjećaj sitosti sporijim oslobađanjem energije. Tri zdravstvena djelatnika otkrili su koje su to zdravije tjestenine.

VEZANI ČLANCI:

Tjestenina od crvene leće: Tjestenina od crvene leće bogata je vlaknima, izvrstan je izvor željeza i zadovoljava gotovo sve dnevne potrebe za folatom. Lisa Richards, nutricionistica i kreatorica Candida Diet kaže za SheFinds: "Tjestenina od crvene leće bogata je dijetalnim vlaknima. Hrana bogata vlaknima pomaže u promicanju osjećaja punoće i sitosti, smanjujući vjerojatnost prejedanja i grickanja između obroka."

Kelp rezanci: Dobiveni od morske trave bogate hranjivim tvarima, kelp rezanci imaju malo ugljikohidrata, nizak broj kalorija, prirodno nemaju glutena i sadrže zdravu dozu kalcija, magnezija i željeza. Kelp rezanci također su izvrstan izvor joda, minerala koji podržava zdravu funkciju štitnjače, koji pomaže u regulaciji metabolizma i pridonosi mršavljenju.

GALERIJA: 6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

1/6

Konjac tjestenina: Dr. Andrea Maxim, MNLP, MChT, ND, licencirana naturopatska liječnica, glavna praktičarka NLP-a i stručnjakinja za mršavljenje, kaže za SheFinds da smatra konjac tjesteninu najzdravijom tjesteninom s niskim udjelom ugljikohidrata i puno vlakana. Napravljena od biljke konjac, ova tjestenina prirodno je bogata glukomananom. Ova topiva vlakna upijaju vodu i šire se u crijevima, pomažući osobama koje su na dijeti da se dulje osjećaju sitima. Također poznati kao shirataki rezanci ili čudesni rezanci, viskozna vlakna koja se nalaze u konjac tjestenini djeluju kao prebiotik, hraneći crijevnu floru koja pomaže u održavanju zdrave probave i tjelesne težine.

Uz to, važno je napomenuti da tjestenina također dokazano podiže raspoloženje — a svi znamo da sreća može poboljšati zdravlje. Nedavna studija pokazala je da savršen tanjur rezanaca čini ljude sretnima i aktivno potiče pozitivna sjećanja i reakcije slične slušanju omiljene pjesme.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije