Prvo se jedu očima

Otkrivamo sve tajne pripreme božanstvene talijanske slastice za kojom Hrvati luduju

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Otkrivamo sve tajne pripreme božanstvene talijanske slastice za kojom Hrvati luduju
25.02.2023.
u 07:00
Kao i brojne druge gastronomske divote, čuveni cannoli podrijetlo vuku s čarobne Sicilije. Tuljac od tijesta prženog u dubokom ulju, do vrha pun slatkog, kremastog nadjeva od ricotta sira samo najhrabriji pokušavaju napraviti sami. Recept je pred vama – i uopće nije kompliciran.
Pogledaj originalni članak

Jedan savjet svakako trebate poslušati – cannole stavite odmah pržiti kako se tijesto na zraku ne bi osušilo. Recept nam je dao mladi, talentirani slastičar Krešimir Bonačić Krešić.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Cannoli s ricottom, malinama i pistacijem

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 25 g šećera
  • 25 g masti
  • 2,5 g soli
  • 4 g cimeta
  • 4 g kakaa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje M veličine
  • 50 ml vina
  • 7,5 g octa
  • 300 g ricotta sira
  • 80 g šećera
  • 100 g svježih malina
  • sjeckane pistacije
  • čokolada
  • mast ili ulje za prženje

Priprema:

Za tijesto izmiksajte mast i šećer, zatim dodajte glatko brašno, sol, cimet, kakao, ekstrakt vanilije, jaje, vino i ocat, te umijesite glatko tijesto svilenkaste strukture. Tijesto razvaljajte i izrežite krugove koje ćete zatim motati oko metalnih rolica. Krajeve tijesta zalijepite s malo vode i jajeta. Zagrijte mast ili ulje do 170-180 °C, ubacite cannole i pržite dok se ne pojave mjehurići na površini tijesta. Za kremu kojom ćete puniti cannole, pomiješajte ricotttu, šećer i nasjeckane svježe maline. Rastopite malo čokolade nad parom i rub svakog cannola umočite u čokoladu. Zatim punite kremom od ricotte i malina i za kraj cannole s obje strane umočite u nasjeckane pistacije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.