Sezonski

Piletina s maslacem i medvjeđim lukom: Jednom riječju – savršeno!

Piletina s maslacem i medvjeđim lukom: Jednom riječju – savršeno!
04.05.2020.
u 07:00
Medvjeđi luk, srijemuš, divlji luk... više je naziva za ovu jedinstvenu samoniklu biljku iz obitelji Allium čijih je pozitivnih učinaka na zdravlje toliko da ne stanu u ovaj maleni okvir. Ništa se manje ne bi trebalo pisati i o njezinoj kulinarskoj vrijednosti. Kad je u pitanju ovo jelo, maslac aromatiziran medvjeđim lukom prženim pilećim prsima dat će posve novu dimenziju.
Pogledaj originalni članak

Budite oprezni pri berbi medvjeđeg luka jer ima otrovne dvojnike - mrazovac, čemerika i đurđica izgledaju slično, ali miris ima je različit. Medvjeđi luk najbolje je jesti u svježem obliku jer osušen gubi ljekovita svojstva. Možete ga i zamrzavati, no želite li ga dulje očuvati, najbolje je da ga držite u ulju, a u hladnjaku može stajati desetak dana.

Piletina s maslacem i medvjeđim lukom

Sastojci:

1 vezica medvjeđeg luka

1 glavica crvenog luka

1 žlica limunova soka

4 žlice peršina

250 g maslaca

sol, papar

Za meso:

4 komada pilećih prsa

4 žlice ulja

sol, papar

Priprema:

Medvjeđi luk i crveni luk sitno nasjeckajte, začinite solju, paprom, limunovim sokom i peršinom, a zatim pomiješajte s omekšalim maslacem. Smjesu stavite na prozirnu foliju, oblikujte valjak (promjera 3 cm), omotajte folijom i stavite otprilike sat vremena u zamrzivač. Meso posolite i popaprite, a potom ga pržite u ulju oko 7 minuta s obje strane. Vruće meso izvadite na tanjure i na svaki odrezak stavite komadić aromatičnog maslaca. Poslužite uz rižu kao prilog.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar NancyAT87
NancyAT87
07:20 04.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­t­ok︆­.︆­c︆­o︆­m