O dobrobitima mrkve, kurkume i đumbira već je toliko toga napisano da se nema smisla ponavljati. Svatko tko drži do svog zdravlja odavno ih je ubacio u prehranu, a najbolje jest što kurkuma i đumbir jelima daju tako dobar okus. Probajte ovu juhu Mate Jankovića i zaljubite se u nju!
Krem juha od mrkve s kurkumom, kuminom, kokosovim mlijekom i grožđicama (za 4 osobe)
Sastojci:200 g luka
500 g mrkve
0.4 l kokosovog mlijeka
0.4 l vode ili povrtnog temeljca
1 žličica ribanog đumbira
1 žličica kumina
1 žličica kurkume
1 žlica muscovado šećera
sok jednog limuna
2 lovorova lista
1 žličica sjemenki korijandera
100 g grožđica
sol, papar
50 g maslaca
0.05 maslinova ulja
Priprema:
Na maslinovu ulju pirjajte luk, zatim dodajte mrkvu, kurkumu, kumin, sol i papar. Kratko pirjajte sve zajedno, dodajte muscovado šećer pa zatim temeljac ili vodu te kokosovo mlijeko. U praznu vrećicu za čaj ubacite lovor i sjemenke korijandera i ubacite u juhu da se kuha. Nakon što mrkva omekša, izvadite vrećicu sa začinima te ubacite sve u blender. Sve izmiksajte dok nije glatko. Prebacite u lonac, dodajte limun, maslac i grožđice. Kratko prokuhajte te začinite.
Pogledajte video s uputama za pripremu juhe:
Da sakupiš sve potrebne sastojke, trebaš oko 100 kunića za juhicu. Pa ti papaj finu krem juhicu.