Najbolje od prirode

Poznati istarski restoran otkriva recept za bezgrešnu krem-juhu od divljih šparoga, isprobajte ga!

Foto: David Ružić
Poznati istarski restoran otkriva recept za bezgrešnu krem-juhu od divljih šparoga, isprobajte ga!
04.04.2022.
u 08:23
Mnogo je dobrih razloga da posjetite Agroturizam San Mauro u istarskom gradiću Momjanu, ali svaka čast netaknutoj prirodi, pogledu koji oduzima dah, idealnoj lokaciji... Sve se u životu ipak vrti oko dobre hrane i još bolje kapljice. Mi smo uživali u gostoprimstvu obitelji Sinković, a s vama dijelimo recept za ovu divnu sezonsku juhu.
Pogledaj originalni članak

Tvrde dijelove šparoga iskoristite da biste skuhali temeljac kojim ćete se poslužiti za pripremu krem-juhe po receptu Dore Sinković iz restorana San Mauro.

Foto: David Ružić

Krem-juha od divljih šparoga

Sastojci:

200 g svježih šparoga

50 g krumpira

300 ml vode

sol

maslinovo ulje

malo brašna

Priprema:

Šparoge operite, očistite, narežite na trećine i stavite kuhati u vruću vodu (u kojoj ste prethodno kuhali tvrđi dio šparoga kako biste dobili temeljac za juhu) s komadićima oguljenih krumpira, koju ste začinili s 2 žličice soli. Kuhajte oko 15 minuta. Vrhove šparoga izvadite i stavite na stranu, a preostale šparoge s krumpirom izmiksajte štapnim mikserom. Stavite da se dalje kuha na laganoj vatri. Da zgusnete juhu, u manjoj zdjelici pomiješajte malo vode, maslac i 1 žlicu brašna. Kad požuti, dodajte u vruću juhu. Začinite s malo papra i dodajte vrhove šparoga. Juhu dodatno ukrasite kockicama svježe preprženog kruha.

Foto: David Ružić

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.