Doručak

Punjene žemljice zapečene u pećnici – tako su fine da ćete morati napraviti duplu količinu!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Punjene žemljice zapečene u pećnici – tako su fine da ćete morati napraviti duplu količinu!
04.01.2023.
u 09:25
Nije uvijek lako smisliti što pripremiti za doručak, osobito kad su školski praznici i imate osjećaj da su klinci stalno gladni i traže što bi jeli. Pripremite im ove žemljice s nadjevom, bit će jako zadovoljni.
Pogledaj originalni članak

Nije uvijek lako smisliti što pripremiti za doručak, osobito kad su školski praznici i imate osjećaj da su klinci stalno gladni i traže što bi jeli. Pripremite im ove žemljice s nadjevom, bit će jako zadovoljni. Recept je s bloga MyTastyPot, mjesta na kojem redovito tražimo inspiraciju za ukusne obroke.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Punjene žemljice zapečene u pećnici

Sastojci:

4 kajzerice

250 g polumasnog sira

1 jaje

2 šake peršina

malo vlasca

kocka maslaca

malo mlijeka

malo maslinova ulja

sol, papar

češnjak u granulama

Priprema:

Kajzerice zarežite na 6 dijelova. Sir ubacite u blender zajedno sa sirutkom iz pakiranja i njime napunite kajzerice. Jaje umutite, dodajte rastopljeni maslac, mlijeko, češnjak, sjeckani peršin, vlasac, sol i papar i sve promiješajte. Napunjene kajzerice namočite u umućeno jaje s jedne i s druge strane i stavite na papir za pečenje vodeći računa da budu dobro natopljene sa svih strana. Pecite ih oko 15 minuta na 200 °C dok se lijepo ne zarumene i servirajte dok su još tople.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.