mljac!

RECEPT DANA Bez paljenja pećnice: Napravite najukusniju kesten bajaderu

Foto: @my.mili.cake
RECEPT DANA Bez paljenja pećnice: Napravite najukusniju kesten bajaderu
22.11.2024.
u 09:30
Ovaj slatki, bogati desert savršen je za obiteljska okupljanja, blagdane ili bilo koju prigodu kada želite uživati u nečemu zaista posebnom.
Pogledaj originalni članak

Kesten bajadera je ukusni, mirisni kolač koji spaja bogate okuse kestena i čokolade, a ujedno je i idealan desert za zimske dane. Ovaj recept s food bloga @my.mili.cake donosi kombinaciju kesten pirea, keksa, maslaca i rum arome koja čini savršen spoj za ljubitelje slastica. S jednostavnom pripremom i bogatim okusima, kesten bajadera će zasigurno postati vaš novi omiljeni desert. Pripremite ih u samo 45 minuta i uživajte u savršenoj slatkoj kombinaciji.

Sastojci: 

  • 500 g kesten pirea (zaslađen)
  • 500 g mljevenog keksa
  • 150 g maslaca (sobne temperature)
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 vrećice rum šećera
  • 1 bočica Rum arome
  • 80 g čokolade za kuhanje (za ½ smjese)

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 žličice ulja

Još:

  • Čokoladne mrvice

Priprema: U odgovarajućoj posudi pomiješajte mljeveni keks, odleđeni kesten pire, omekšali maslac, šećer u prahu, rum šećer i aromu ruma (po ukusu). Sve dobro rukom zamijesite u kompaktnu smjesu. Ako je smjesa previše suha, dodajte malo soka od naranče. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i dodajte u jedan dio smjese te dobro promiješajte dok se ne dobije jednolična smjesa.

Za formiranje pločica možete koristiti silikonski kalup veličine 7.5×4.5 cm. U kalup prvo ravnomjerno rasporedite svijetlu smjesu, a zatim preko nje rasporedite tamnu smjesu (za jednu pločicu koristite 35 g svijetle i 35 g tamne smjese). Stavite u zamrzivač na 30 minuta da se stvrdne. Za čokoladnu glazuru, otopite čokolade i ulje na pari, a zatim pločice izvadite iz kalupa. U čist kalup stavite po 2-3 žličice glazure, a zatim pločice stavite s vidljivom svijetlom stranom u čokoladu. Ostavite u zamrzivaču dok se čokolada ne stegne. Na kraju, pločice izvadite iz kalupa, pospite kakao mrvicama i poslužite.

Napomena: Ako nemate silikonski kalup, tamnu smjesu možete ravnomjerno rasporediti na protvan, a zatim na nju staviti svijetlu smjesu i preliti čokoladnom glazurom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.