korizmena kuharica

RECEPT DANA Granadir marš: Jednostavno, a ukusno jelo naših starih

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Granadir marš: Jednostavno, a ukusno jelo naših starih
24.02.2024.
u 09:00
Popularan je zbog svoje jednostavnosti pripreme i jeftinih sastojaka.
Pogledaj originalni članak

Možda već i zaboravljeno jelo, granadir marš tradicionalni je obrok s područja Slavonije i Baranje. Popularan je zbog svoje jednostavnosti pripreme i jeftinih sastojaka, koje su mnogi u to vrijeme imali svoje domaće. Posebno se jeo u vrijeme korizme i posta, a sada je pravo vrijeme da ga isprobate i vi. 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 1 jaje
  • 2 ljuske jajeta
  • mlake vode
  • brašno po potrebi (glatko)
  • sol, papar
  • mljevena crvena paprika

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Krumpir skuhajte s korom pa ogulite. Na masnoći ispržite sitno isjeckani luk, dodajte krumpire i izgnječite ih, potom začinite solju i crvenom mljevenom paprikom. Od jednog jajeta, soli, mlake vode koliko stane u dvije ljuske jajeta i brašna napravite glatko tijesto, razvaljajte ga i izrežite u obliku trganaca ili krpica. Tijesto skuhajte u slanoj vodi i dodajte krumpirima i luku. Jelo popaprite i sve dobro izmiješajte. Servirajte toplo uz salatu od svježih krastavaca i kajmaka.

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

EZ
ezer
09:42 24.02.2024.

Nekako mi draže tijesto s krumpirom uz kiseli krastavac ili papriku ponekad ajvar.

BJ
Barutanski jarak
19:05 24.02.2024.

Kod nas se zove grenadir marš. Po grenadirima.