mljac!

RECEPT DANA Isprobajte modernu verziju bakinog domaćeg kolača s višnjama!

Foto: @superreceptifood
RECEPT DANA Isprobajte modernu verziju bakinog domaćeg kolača s višnjama!
31.07.2024.
u 09:30
Uživajte u modernoj verziji ovog klasičnog kolača!
Pogledaj originalni članak

Ovaj kolač spaja tradicionalne okuse s modernim sastojcima, pružajući ukusno osvježenje uz čaj ili kavu. Čokoladni biskvit i nadjev od krem ​​sira čine ga bogatim i sočnim, a višnje daju osvježavajuću kiselinu. Ovaj recept je savršen za svaku priliku, a lako ga možete prilagoditi svojim željama. Podijelio ga je food blog @superreceptifood. Uživajte

Sastojci:

Za biskvit:

  • 150 g šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 3 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 50 g kakaa
  • 80 g mliječne ili crne čokolade, grubo nasjeckane

VEZANI ČLANCI: 

Za nadjev od sira:

  • 250 g krem ​​sira
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 2 žlice oštrog brašna

Plus:

  • Višnje 
  • Otopljena čokolada (po želji)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli mikserom umutite šećer, jaja i mlijeko dok ne dobijete pjenastu smjesu. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte ih u mokru smjesu i miksajte još pet minuta, dok smjesa ne postane homogena. U smjesu ručno umiješajte nasjeckanu čokoladu.

Za nadjev od sira: Pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Količinu šećera prilagodite ukusu. Pola tamne smjese izliti u pripremljenu posudu obloženu papirom za pečenje. Preliti nadjevom od sira pa dodati ostatak tamne smjese. Na to stavite još jedan sloj nadjeva od sira pa završite ostatkom tamne smjese. Po želji na vrh dodati i višnje. Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Kolač ohladite prije rezanja i posluživanja. Po želji ga za dodatni užitak možete preliti otopljenom čokoladom.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.