Ovaj recept za čokoladnu rapsodiju s višnjama savršen je za sve ljubitelje čokoljupce. Kombinacija sočne čokoladne torte, slatkog punjenja od višanja i bogate čokoladne ganaš kreme oduševit će sve koji je probaju. Recept je jednostavan za pripremu i savršen za posebne prigode ili kada želite počastiti sebe i svoje najmilije. Podijelila ga je food blogerica @allasyummyfood. Uživajte!
Sastojci:
- 220 g brašna
- 400 g šećera
- 65 g kakao praha
- 7 g praška za pecivo
- 7 g sode bikarbone
- 5 g soli
- 2 velika jaja
- 240 ml mlijeka
- 120 ml ulja
- 10 ml ekstrakta vanilije
- 240 ml kipuće vode
- 240 ml nadjeva od višanja (4 šalice svježih višanja, 1 šalica šećera, ¼ šalice vode, 2 žlice limunovog soka, 3 žlice kukuruznog škroba, prstohvat soli, 2 žlice maslaca - sve zajedno skuhate)
- 240 ml tamne čokoladne (za ganaš)
- Svježe višnje za ukrašavanje
VEZANI ČLANCI:
Upute: Zagrijte pećnicu na 175°C. Namažite i pobrašnite jedan okrugli kalup za pečenje promjera 23 cm. U velikoj posudi promiješajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije; miksajte dvije minute srednjom brzinom. Umiješajte kipuću vodu dok se smjesa dobro ne sjedini. Smjesa će biti tekuća. Smjesu ravnomjerno izlijte u pripremljeni kalup. Pecite 30 do 35 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladite u kalupu 10 minuta, zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Prelijte čokoladni ganaš preko vrha tako da da kapa niz stranice. Razmažite nadjev od višanja po vrhu torte. Ukrasite svježim višnjama po želji.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!