Jednostavni sastojci često stvaraju najukusnije kombinacije, a punjene lepinje su tradicionalna poslastica koju možemo jesti uvijek iznova. Recept koji slijedi je poseban jer ne zahtijeva pečenje u pećnici i vrlo je brz za pripremu, a našli smo ga na food blogu @kuhinjica.ts
Tijesto ne treba odmarati niti se dizati, a punjenje možete odabrati prema vlastitim željama. Ovo neodoljivo jelo klasičnom oduševit cijelu obitelj. Uživajte!
VEZANI ČLANCI:
Sastojci:
- 600g brašna + za posipanje
- 350ml jogurta (gustog)
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 1 vrećica suhog kvasca
- 60ml tople vode
- šunka, sir
- malo ulja
Priprema: U toplu vodu sjedinite kvasac i šećer i ostavite 10-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao. U veću posudu stavite jogurt, dio brašna, sol i prašak za pecivo. Dodajte aktivirani kvasac, a zatim postepeno dodavajte preostalo brašno uz neprestano miješanje. Tijesto podijelite na osam jednakih dijelova, te oblikujte lepinjice, a onda i svaku tanko razvucite valjkom za tijesto. Nakon toga napunite šunkom i sirom, a zatim zatvorite sa svih strana. Još jednom lagano pređite valjkom za tijesto kako bi se lepinja malo razvaljala i stanjila. Lepinje tada prebacite u zagrijanu tavu s malo ulja, a okrećite ih svake 2-3 minute.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?