mljac!

RECEPT DANA Najukusniji jesenski 'paketići' punjeni jabukama, lješnjacima i cimetom

Foto: @sandy_taste
RECEPT DANA Najukusniji jesenski 'paketići' punjeni jabukama, lješnjacima i cimetom
19.09.2024.
u 09:30
Poslužite ove tople, mirisne paketiće uz šalicu omiljenog napitka i uživajte u svakom zalogaju!
Pogledaj originalni članak

Jesen je pravo vrijeme za mirisne delicije koje griju dušu i tijelo, a jedan od najboljih načina da osjetimo toplinu ovog godišnjeg doba je kroz slastice koje mirišu na cimet i jabuke. Ovi jesenski paketići punjeni jabukama, lješnjacima i cimetom savršena su kombinacija mekog tijesta i bogatog nadjeva. Bilo da ih pripremate za obiteljsko druženje ili uz šalicu omiljenog čaja, ovi ‘paketići’ brzo će postati omiljeni desert vašeg doma. Evo jednostavnog recepta food blogerice @sandy_taste koji će vas oduševiti!

Sastojci:

Za tijesto:

  • 60 dkg brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g maslaca
  • 250 ml mlijeka

VEZANI ČLANCI: 

Za nadjev:

  • Ribane jabuke
  • Mljeveni lješnjaci
  • Šećer po ukusu
  • Cimet

Priprema: Zagrijte mlijeko dok ne postane mlako, a zatim u njega dodajte šećer i kvasac. Ostavite nekoliko minuta dok kvasac ne nabubri. U veću zdjelu stavite brašno, sol, vanilin šećer, jaja i otopljeni maslac. Na kraju dodajte nabubreni kvasac s mlijekom. Zamijesite glatko tijesto, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže sat vremena. Kada tijesto naraste, razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi, pazeći da debljina ne bude pretanka. Režite kvadrate veličine otprilike 10×10 cm.

VEZANI ČLANCI: 

Na sredinu svakog kvadrata stavite nadjev od ribanih jabuka, mljevenih lješnjaka, šećera i cimeta. Spojite dva suprotna kraja svakog kvadrata kako biste oblikovali paketiće. Paketiće slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažite ih razmućenim jajetom i ostavite da odmore još 10 minuta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Tople paketiće posipajte šećerom u prahu.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.