mljac!

RECEPT DANA Sjećate li se ove poslastice? Imamo recept za pravu kukuruznu zlevanku s pekmezom od šljiva

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
RECEPT DANA Sjećate li se ove poslastice? Imamo recept za pravu kukuruznu zlevanku s pekmezom od šljiva
02.12.2024.
u 09:30
Bilo da je pripremate za obiteljsku večeru ili za goste, kukuruzna zlevanka s pekmezom od šljiva uvijek će osvojiti svojim rustikalnim šarmom i toplinom domaće kuhinje.
Pogledaj originalni članak

Kukuruzna zlevanka s pekmezom od šljiva prava je poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na tradiciju i toplinu doma. Ova jednostavna, ali neodoljiva slastica kombinira bogatstvo kukuruznog brašna s aromatičnom slatkoćom domaćeg pekmeza od šljiva. Savršena je za trenutke opuštanja uz šalicu čaja ili kave, vraćajući nas u djetinjstvo i podsjećajući na autentične okuse koji ne izlaze iz mode.

Sastojci:

  • 4 jaja 
  • 15 dag šećera 
  • 2 šalice kukuruznog brašna 
  • 1 šalica glatkog brašna
  • 2 dl kiselog vrhnja 
  • 2 šalice mlijeka 
  • 1 šalica ulja 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 vanilin šećer 

Priprema: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom. U pjenasto izmiješanu smjesu dodajte vrhnje, mlijeko, ulje te lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu ulijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite na temperaturi od 180ºC. Nakon 5 minuta pečenja po smjesi rasporedite domaći pekmez od šljiva, svježi sir (po želji) pa zlevanku ispecite do kraja. Pečenu zlevanku posipajte šećerom u prahu i vanilin šećerom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.