Previše je priče oko carbonare, tvrdi chef Filip Horvat. – Više se ne može ustvrditi tko je u pravu, a tko nije. Ne možemo mi doći jednom Heinzu Becku, koji zadnjih 30 godina vlada talijanskom i svjetskom gastro scenom i reći mu: „Hej, ti nisi napravio carbonaru!“ Malo je nezgodno tako pristupiti čovjeku poput njega, koji ima nevjerojatnu reputaciju i znanje – kaže Horvat koji ima svoj recept za carbonaru. – Mi radimo carbonaru sa špekom od crne slavonske svinje koji jače rastopimo da bude hrskav. Napravimo umak od maslaca i vode u kojoj se kuhala domaća pašta. Na kraju mantekiramo šlagom i dodajemo malo pecorina. Pecorino ima bolju aromu i jači okus od parmezana koji je kontrateža okusima špeka sa sirom i vrhnjem. Dodatno na vrh poslužimo kockice hrskavog špeka... (ostatak intervjua pročitajte sutra u svibanjskom izdanju magazina Slano & slatko).
U novom broju magazina Slano & slatko potražite intervju s najboljim chefom na svijetu po izboru natjecanja The Best Chef Awards, Dabizom Muñozom, razgovor s našim poznatim chefom Damirom Tomljanovićem, priču o 12 najboljih vinara s ovogodišnje Vinistre, recepte za ukusna jela od piletine i deserte s jagodama te brojne druge sadržaje.