Novi broj magazina Slano & slatko

S tučenim šlagom u carbonari postiže se dodatna kremoznost, potentnost i galantnost ovog popularnog jela

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
S tučenim šlagom u carbonari postiže se dodatna kremoznost, potentnost i galantnost ovog popularnog jela
20.05.2022.
u 15:13
Poznati chef Filip Horvat ugostio nas je u svom restoranu TheAtrium u Teslinoj ulici u Zagrebu i otkrio nam tajnu pripreme najbolje domaće "tjesteninice", kako je sam od milja zove. Dotaknuli smo se i neizbježne carbonare za koju Horvat tvrdi da recept nije "uklesan u kamen".
Pogledaj originalni članak

Previše je priče oko carbonare, tvrdi chef Filip Horvat. – Više se ne može ustvrditi tko je u pravu, a tko nije. Ne možemo mi doći jednom Heinzu Becku, koji zadnjih 30 godina vlada talijanskom i svjetskom gastro scenom i reći mu: „Hej, ti nisi napravio carbonaru!“ Malo je nezgodno tako pristupiti čovjeku poput njega, koji ima nevjerojatnu reputaciju i znanje – kaže Horvat koji ima svoj recept za carbonaru. – Mi radimo carbonaru sa špekom od crne slavonske svinje koji jače rastopimo da bude hrskav. Napravimo umak od maslaca i vode u kojoj se kuhala domaća pašta. Na kraju mantekiramo šlagom i dodajemo malo pecorina. Pecorino ima bolju aromu i jači okus od parmezana koji je kontrateža okusima špeka sa sirom i vrhnjem. Dodatno na vrh poslužimo kockice hrskavog špeka... (ostatak intervjua pročitajte sutra u svibanjskom izdanju magazina Slano & slatko).

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

U novom broju magazina Slano & slatko potražite intervju s najboljim chefom na svijetu po izboru natjecanja The Best Chef Awards, Dabizom Muñozom, razgovor s našim poznatim chefom Damirom Tomljanovićem, priču o 12 najboljih vinara s ovogodišnje Vinistre, recepte za ukusna jela od piletine i deserte s jagodama te brojne druge sadržaje.

Uradi sam

Nikad skuplji sladoled? Napravite ga sami! Ovo su jedina tri recepta koje ćete trebati kad se poželite rashladiti

Mudra izreka kaže da sreću ne možeš kupiti, ali možeš sladoled – a to je ista stvar! Božanstveni desert koji dolazi u tisuću boja, oblika i okusa pa čak i u zimskoj varijanti simbolizira sve što je lijepo u životu: bezbrižno djetinjstvo, prve simpatije, najljepše ljetne uspomene, putovanja u daleke krajeve, prijateljstvo... Ali sladoled možeš i sam napraviti, i to najfiniji koji postoji.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.