Vrlo jednostavno

Slabo, srednje ili tvrdo kuhana jaja: Evo kako ih skuhati do savršenstva

Foto: shutterstock
Slabo, srednje ili tvrdo kuhana jaja: Evo kako ih skuhati do savršenstva
05.05.2020.
u 22:58
Jaja su jako svestrana i koriste se u raznim jelima i receptima. Kako bi vam jela bila ukusna, jaja se trebaju kuhati na određen način.
Pogledaj originalni članak

Iako većina ljudi gotovo svakodnevno jede jaja, kuhanje jaja do željene preferencije tvrdoće može biti zeznuto i teško. Nedovoljno kuhanje jaja vodi do prolijevanja, dok prekomjerno kuhanje vodi do promjene u mirisu, boji i okusu. Budući da su jaja svestrana i koriste se za razne recepte, potrebno je znati ih pravilno skuhati, prenosi Real Simple.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Postoje tri načina kuhanja jaja, a to su slabo, srednje i tvrdo kuhana jaja. Svaki način kuhanja donosi drugačiju teksturu jela te i nešto drugačiji okus samih jaja. Kako biste svaki način kuhanja svladali, donosimo vam što trebate napraviti.

Slabo kuhana jaja odlična su za razne recepte, poput tosta s avokadom i jajima. Kako biste dobili slabo kuhana jaja koja imaju tekući žumanjak, kuhajte ih u vrućoj vodi tri minute. Zatim ih izvadite i stavite u hladnu vodu, sve dok se ne ohlade. Ako volite malo tvrđi bjelanjak, kuhajte ih četiri minute.

Za srednje kuhana jaja, ponovite isti postupak kuhanja, samo što ćete ih u vrućoj vodi ostaviti šest minuta, prije prebacivanja u hladnu vodu. Ovako kuhana jaja odlična su za dodavanje raznim jelima, poput tjestenine ili rezanaca.

Kako biste skuhali savršena tvrdo kuhana jaja, kuhajte ih deset minuta, prije prebacivanja u hladnu vodu. Tako ćete dobiti žumanjak koji je čvrst u teksturi, žute boje i bez prolijevanja. Ovako kuhana jaja odlična su za doručak ili za razne recepte, poput quichea.

Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar MargaretUC79
MargaretUC79
23:10 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m