Jedva čekamo

Slastičarska senzacija na Opatovini: Petra Jelenić uoči Uskrsa u ponudu Sala uvrstit će 'pinčice' koje ostavljaju bez daha!

Foto: Facebook
Slastičarska senzacija na Opatovini: Petra Jelenić uoči Uskrsa u ponudu Sala uvrstit će 'pinčice' koje ostavljaju bez daha!
09.03.2023.
u 15:38
Taman u doba godine kad već tradicionalno svi gastronomski portali dijele Petrin nenadmašan recept za pincu, ova genijalna slastičarka pripremila nam je novo blagdansko iznenađenje u vidu 'pinčica'. Radi se o minijaturnim pincama koje su dodatno obogaćene pekmezom od dunje i višnje i ukrašene prekrasnom kremom od pistacija.
Pogledaj originalni članak

Kada će se 'pinčice' naći u redovnoj ponudi 'Sala' još ne znamo, ali kako se Uskrs bliži nećemo morati dugo čekati na ovu senzaciju. Ono što znamo da će svakodnevni redovi ispred Zagrepčanima omiljenog lokala biti još veći, a tko uspije ugrabiti svoju 'pinčicu' smatrat će se sretnikom. Poznato je da su mnogima Petrini slavni salenjaci još uvijek na popisu želja jer čim osvanu u vitrini nestaju u trenu. Potražnja je bila tolika da su u jednom trenutku u Salu morali ograničiti broj salenjaka koji jedna osoba može kupiti.

Foto: Facebook

Podsjetimo, iza šarmantnog lokala znakovitog imena 'Salo' stoji uzbudljivi udruženi gastronomski projekt našeg poznatog chefaTvrtka Šakote, slastičarke Petre Jelenić i Matije Belkovića iz Cogita. Petra im se pridružila u posljednji čas i, kako Matija kaže, odmah se sve drastično promijenilo nabolje! Projekt objedinjuje na jednom mjestu pekaru, slastičarnicu, bistro i coffe shop. To znači da u 'Salo' možete doći i kupiti jedan od Tvrtkovih kruhova koji su trenutačno u ponudi ili odabrati neki od kolača Petre Jelenić, a isto tako možete i sjesti, degustirati kruhove, jela, kolače i kavu iz njihove ponude te odabrati svoje favorite. Jedan od njih sigurno će biti Petrina nova 'pinčica' koja izgleda neodoljivo.

'Salo' kreće s radom

Od sutra u Zagrebu možete kupiti kruh kakav se radi još samo u Kopenhagenu i Parizu, ali i slavnu tortu Petre Jelenić

Ako ste mislili da su vas sve brojnije zanatske pekare u Zagrebu razmazile svojim vrhunskim proizvodima, sreća će vas tek pomaziti jer u 'Salu' Tvrtko Šakota radi kruh od svježe mljevene pšenice iz strogo kontroliranog biodinamičkog uzgoja - što je u zrnu to je u kruhu. Tu su i pomno birane slastice nenadmašne Petre Jelenić i kava brenda Cogito Matije Belkovića... Evo što smo isprobali!

sve se priprema na vatri

Otvoren Bekal na Trešnjevci: Hrana je bogovska, a atomosfera točno onakva kakvu već dugo priželjkujete

Tvrtko Šakota, većina će se složiti, najbolji i najprogresivniji chef u Hrvatskoj odlučio je Marku Turkoviću napokon omogućiti da se u vlastitom prostoru razmaše i priprema hranu onako kako želi bez da mu itko sa strane 'kroji jelovnik'. Na pitanje, zašto baš Marko, odgovor glasi: – Zato što čvrsto vjerujem u njega i u to da trebamo imati više talentiranih chefova koji su ujedno i vlasnici svojih restorana kako ne bi morali raditi stvari koje ne žele jer znaju da to nije ispravan put. Samo to ih može zadržati u Hrvatskoj.

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.