KOD CHEF(ICE)

Tajna mojih jela su temeljci, oni su jedino što pristajem dugo kuhati

Foto: Danijel Berkovic/Slano&Slatko
Tajna mojih jela su temeljci, oni su jedino što pristajem dugo kuhati
17.08.2016.
u 17:36
Pred Vesnom i Tače je i predstavljanje novog projekta – otvaranje BisTača na terasi HNK. Prvi je to put da kazalište dobiva svoju terasu,
Pogledaj originalni članak

– Počeli smo prije dvadeset i nešto godina, kao grlom u jagode uletjeli u posao s restoranom u Opatiji. Nas dvoje, na pragu zajedničkog života, tada još cura i dečko. Pojma nismo imali o ugostiteljstvu, a jedino što sam ja znala je bilo – kuhati. No, eto, krenuli smo i pune tri godine trajali. I ne samo trajali, postali smo hit. Bilo je to vrijeme kada se vozilo na par i nepar, no k nama su u Starinu kako se zvao lokal, dolazili ljudi iz Zagreba. Nakon toga smo posao preselili u Zagreb, otvorili bar sa sendvičima i kolačima, prvi naš Tač, a onda i ResTač, prisjeća se Vesna.

       Vesna je i danas u kuhinji, barem jednim okom, iako je nakon godina rada prepustila dio svoje gastronomske priče suradnicima. Kada govori o kuhinji koju njeguje u svom restoranu, onda je to, kaže, spoj svega što je dio gastronomije regije. – Ima i austrijskog štiha, i mađarskog i bosanskog, jer to naši ljudi vole, no ono što prednjači i što je zaštitni znak ResTača, naše obitelji i tima je – mediteranska kuhinja. To je nekako najbliže onome što bih i sama kuhala da kuham za svoju obitelj.     Više o Vesninim inpsirativnim i jednostavnim receptima u subotu, uz Slano&Slatko za 7 kuna, uz Večernjak.  

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.