Na blogu MyTastyPot doista možete pronaći pregršt jednostavnih, zanimljivih i ukusnih recepata, a jedan od takvih je sigurno ovaj kruh koji će u društvu najmilijih planuti već za doručak tako da nije preporučljivo planirati jedan kruh za cijeli dan. Uostalom, kušajte sami i uvjerite se!
Kukuruzni kruh sa sirom cheddar i ljutom papričicom
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Za 20 krišaka
Sastojci:
100 g glatkog brašna
100 g crnog brašna
100 g kukuruznog brašna
½ vrećice praška za pecivo
1 žličica šećera
1 žličica soli
2 jaja
200 ml mlijeka
125 g maslaca, otopljenog
150 g ribanog cheddara
1 sitno sjeckana, svježa, ljuta papričica
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašna, prašak za pecivo i sol. Mikserom dobro sjedinite mlijeko, jaja, šećer i rastopljeni maslac, pa tu smjesu dodajte suhim sastojcima i dobro sve umutite. Na kraju dodajte pola ribanog sira i sitno sjeckanu papričicu. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu pa pospite preostalim sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, odnosno, dok se tijesto fino ne zarumeni. Prohladite malo u kalupu, pa izvadite kruh i poslužite ga dok je topao.