korak po korak

Za totalne početnike: Recept za domaću juhu koja je bolja od mamine i bakine

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Za totalne početnike: Recept za domaću juhu koja je bolja od mamine i bakine
14.02.2023.
u 15:05
Kada pripremate juhu najvažnije je da imate što više različitog mesa i povrća i uspjeh je zagarantiran. Uz ovaj recept, juha će vam biti bolja od mamine, jedino ne garantiramo za onu koju priprema punica.
Pogledaj originalni članak

Šalu na stranu, ako još uvijek niste majstor u pripremi domaće juhice, možda je to zato što ne pogodite dobar omjer mesa na količinu vode u loncu pa juha bude slaba ili pretjerate sa začinima. Također, juha se obavezno kuha na laganoj vatri, nikako na jakoj. Dok ne izbrusite svoje kulinarske vještine do savršenstva poslužite se receptom u kojem su točno navedene količine i juhica će biti sjajna, savjetuje Tatjana Miletić koja nas dosad nijednom nije iznevjerila.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Domaća juha

Sastojci:

  • 1 veći celer s listovima
  • 1 krumpir
  • 3 mrkve
  • 1 crveni luk
  • 1 tikvica
  • 1-2 pastrnjaka
  • 1 korijen peršina
  • 2 cvjetića cvjetače
  • 1 juneći ramstek s leđa plus komad rebara
  • pileće meso (bijelo, leđa, krilca)
  • sol
  • papar
  • 1 žličica curry začina
  • žličnjaci ili rezanci za juhu

Priprema:

U lonac zapremnine 3 litre stavite meso i luk, prelijte hladnom vodom i stavite kuhati na laganoj vatri. Ogulite i narežite povrće i dodajte ga u lonac. Sol, papar i curry, kao i listove celera dodajte odmah. Juhu kuhajte na tihoj vatri oko dva sata i kad je gotova procijedite je i posolite još koliko je potrebno pa je vratite na laganu vatru. Meso iz juhe sitno nasjeckajte i ubacite ga u juhu, kao i povrće koje želite (obavezno mrkvicu). Kada juha ponovo zakipi ubacite noklice ili gotove rezance (pokušajte nabaviti domaće). Kuhajte jos pet minuta i na kraju dodajte sjeckani peršin i pola čaše vode.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar fidelio
fidelio
15:17 14.02.2023.

Nakon 2 sata mozes dobiti nekakvu polu juhu. Prava juha se kuha 3-4 sata bar.