Ovo je samo ideja kako možete na pametan način iskoristiti povrće i meso iz juhe. Ukoliko želite možete skuhati povrće i bilo koje meso (npr. pileće ili pureće bijelo meso) i za samo 30 minuta na stolu ćete imati ukusnu domaću paštetu, predlaže Tatjana Miletić na svom blogu.
Domaća pašteta
Sastojci:
- 100 g mesa iz juhe
- 1 krumpir
- 1 tikvica
- 1 luk
- 1 mrkva
- celer
- 1 žličica senfa
- 1 žličica vrhnja
- sol
- papar
- žličica curry mješavine začina
- žličica maslaca
- kopar
Priprema:
Sve povrće i meso iz juhe nasjeckajte, ubacite u blender i sjedinite. Dodajte senf, vrhnje, curry, sjeckani vlasac, sol i papar, pa miksajte u blenderu još nekoliko sekundi. Smjesu stavite u hladnjak na sat vremena da se ohladi i malo stisne. Opcije za posluživanje su razne, nama omiljena je da paštetu namažemo na kriške bageta, pospemo svježe mljevenim paprom i na vrh poredamo tanko rezane kolutiće rotkvice.