AYURVEDA

Začini koji smanjuju kolesterol i jačaju organizam

Foto: Arhiva Večernjeg lista
Začini koji smanjuju kolesterol i jačaju organizam
15.03.2010.
u 10:00
Začini, sastavni dio svake kuhinje, u ayurvedskoj se medicini koriste i zbog ljekovitih svojstava.
Pogledaj originalni članak

Začini, sastavni dio svake kuhinje, u ayurvedskoj se medicini koriste i zbog ljekovitih svojstava. Samim time, rekli bi ayurvedski terapeuti, dokazuju kako dobar lijek može biti jednostavan ali i jeftin.

-  Kada određene biljke konzumirate s vodom, jačate cijeli organizam jer sav njihov potencijal ide dizravno u tijelo, kao da pijete lijek – izjavio je za Yoga Journal Light Miller ayurvedski terapeut s Floride koji liječi već 30 godina.

Među ove dobre biljke i začine ubrajaju se đumbir, kumin, papar i cimet koji su sastavni dio mnogih ljekovitih pripravaka. Tako cimet smanjuje kolesterol te stabilizira razinu šećera u organizmu, dok đumbir pomaže kod mučnina.

Za pripremu je dovoljno štapiće cimeta kuhati u vodi 10 minuta te popiti kada voda bude sobne temperature, a žličicu osušenog đumbira, pak, treba prokuhati u 2 dcl vode tri minute i popiti dok je toplo.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.