Gastronomija nadahnuta tradicijom i autohtonom hranom zaštitni su znak restorana Terbotz, a chefica Silvija Horak njihovo je zaštitno lice koje neumorno istražuje tradiciju međimurskog kraja i bira recepte koji oduševljavaju.
Jastučići punjeni plućicama
Za tijesto:
300 g oštrog brašna
3 jaja
sol
Za nadjev:
300 g svinjskih plućica
1 jaje
sol, papar
1 glavica luka
kosana mast
Priprema:
Plućica skuhajte da ne budu spužvasta i sameljite ih na sitno. Na masnoći dinstajte luk i dodajte plućica. Kad se ohlade, posolite, popaprite, dodajte jaje i pomiješajte. Tijesto tanko razvaljajte, narežite na krugove, punite nadjevom i stisnite vilicom rubove da ne izlazi nadjev. Kuhajte ih dok ne isplivaju i procijedite. Na tavici rastopite kosanu mast te na nju stavite jastučiće (šlikrfe). Servirajte i pospite s tostiranim bučinim košticama.
U drugim državama nastanjenim Slavenima se to jelo naziva pierogi, a smjesa kojom filamo može biti različita i zavisi od kreativnosti specifičnog područja.