SPORAN I GOL OSIJEKA

Oko sokolovo: Hajdukovi su penali "čisti", a suci su oštetili Lokomotivu protiv Dinama

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Hrvatski dragovoljac i Hajduk sastali se u 24. kolu HT Prve lige
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Istra i Osijek sastali se u 24. kolu HT Prve lige
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo i Lokomotiva sastali se u 24. kolu HT Prve lige
21.02.2022.
u 21:51
- Svi smo očekivali jedno mirnije kolo, a što više gledam VAR sve mi je manje smiješno. Dolazi 12 vrlo važnih kola, svakako je prioritet ispravna odluka suca.
Pogledaj originalni članak

Oko sokolovo Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji "Stadion" tradicionalno je komentirao suđenje na utakmicama Prve HNL, ovaj put za 24. kolo. Očekivano, Najviše polemika izazvao je pogodak Osijeka za pobjedu 3:2 nad Istrom 1961 u Puli, no bilo je i podosta drugih "sitnica".

- Svi smo očekivali jedno mirnije kolo, a što više gledam VAR sve mi je manje smiješno. Dolazi 12 vrlo važnih kola, svakako je prioritet ispravna odluka suca - započeo je Strahonja i kritizirao trajanje provjere od osam minuta tijekom susreta Rijeke i Šibenika jer "već po tome je jasno da nije pogreška kad se ni nakon tolike provjere ne vidi što se točno dogodilo".

Potom se osvrnuo na petu minutu sudačke nadoknade između Istre i Osijeka, odnosno (ne)postojanja zaleđa:

- Ključno je pitanje radilo se o jednoj ili dvije akcije. Po mojem mišljenju radilo se o jednoj akciji. Iz razloga što lopta nije izašla van granice terena, bijeli igrači nisu odgodili napad, niti u jednom trenutku zeleni igrači nisu mirno izbacili loptu van i otklonili napad.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Istra i Osijek sastali se u 24. kolu HT Prve lige

Prema analizi u samoj emisiji radilo se o minimalnom zaleđu tijekom upućivanja lopte na početku Osijekove akcije.

- Što se tiče zaleđa, uvijek govorimo da napadačima treba dati prednost, no ovdje je ključan ovaj drugi dio akcije. U situaciji kada napadač ide od gola sa željom da ometa, onda pomoćni sudac treba označiti zaleđe. Ovo je cijela situacija, ne bih rekao jesu ili suci pogriješili, trebalo je procijeniti je li bila jedna ili više akcija. Mislim da je VAR soba, a na temelju minimalnog zaleđa, ipak na kraju trebala poništiti pogodak, po meni se čini o jednoj akciji, zaključuje.

Iako su nogometaši Hajduka dobili dva jedanaesterca u susretu s Hrvatskim dragovoljcem, oba su "čista", kako navodi Strahonja. I na kraju dolazimo do Dinama i Lokomotive... U 44. minuti je Rasmus Lauritsen neoprezno startao na igrača Lokomotive. Dinamov stoper je u tom trenutku već imao žuti karton, a po mišljenju Oka sokolova mogao je dobiti i drugi. 

- Trebala je bit opomena. Vidimo Lauritsena koji dosta neoprezno i nesmotreno ulazi u prekršaj, ali rekao bih namjerno neoprezno jer on je svjestan da želi srušiti igrača. To je obećavajuća situacija i to je prekršaj za žuti karton, odnosno drugi žuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

MK
MKGRA
22:52 21.02.2022.

Čoravo oko sokolovo

IS
istina00
22:56 21.02.2022.

Hahahaha....strahonha nikad nije rekao ništs kontea hajduka, ali uvijek je kontra dinama i isijeka...degutantna pristranost hajdukovca strahonje!!!!👎👎👎👎👎

MO
Moskovija
23:00 21.02.2022.

Jajdukovac strahonja više navija za hajduk negi onaj notorni ajdukovac beusan koji je glumio oko sokolovo! Toliko laži da se opravda penalduk, to je prestrašno!!!