19.02.2022. u 16:59
Ovom pobjedom Hajduk je nastavio dobar rezultatski niz, a Dragovoljac je ostao na začelju ljestvice sa minimalnim šansama za ostanak u prvoj ligi.

U susretu 24. kola Prve HNL Hajduk je na gostovanju pobijedio Hrvatski dragovoljac sa 3-0, a sva tri gola zabio je Marko Livaja stigavši do brojke od 21 gola ove sezone.

Livaja je prva dva gola zabio s bijele točke (32, 74), a trećeg u 79. minuti iz igre.

Četvrta je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone, pri čemu treća gostujuća. Splićani su slavili kod Šibenika (3-1) i Gorice (4-0), a zatim u posljednjem kolu pobijedili Slaven Belupo na Poljudu sa 3-1.

19.02.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, NK Hrvatski dragovoljac - HNK Hajduk. Marko Livaja Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Željko Hladika /PIXSELL

Bila je to i treća pobjeda Hajduka u međusobnim susretima ove sezone. Najprije su "Bijeli" u kolovozu u Kranjčevićevoj pobijedili s minimalnih 1-0, zatim u studenom na Poljudu rezultatom 2-0, da bi danas slavili sa 3-0.

Prvu izglednu priliku Hajduk je imao u 17. minuti kada je Marko Livaja gurnuo za Davida Čolinu kojega su u zadnji tren zatvorili braniči Dragovoljca. U 21. minuti Čolina je pucao, no Zvonimir Šubarić je bio spreman.

Gosti su poveli u 32. minuti. Čolina je centrirao, Ivan Smolčić je igrao rukom, a sudac Dario Bel pokazao na bijelu točku. Livaja je bio siguran pogodivši za 1-0.

19.02.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, NK Hrvatski dragovoljac - HNK Hajduk. Lukas Grgic, Marko Basic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Željko Hladika /PIXSELL

U 72. minuti gosti su dobili novi kazneni udarac. Josip Vuković je uposlio Daria Melnjaka kojeg je srušio Filip Brut. Bel je odmah pokazao na bijelu točku, a njegova odluka je ostala ista i nakon provjere VAR-a. Livaja je još jednom bio siguran sa jedanaest metara.

Sjajnu predstavu Livaja je u 79. minuti okrunio i trećim golom na utakmici. Stipe Biuk je asistirao, a Livaja lijepo pogodio za "hat-trick" i uvjerljivo vodstvo gostiju.

19.02.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, NK Hrvatski dragovoljac - HNK Hajduk. Navijaci Hajduka, Torcida Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Željko Hladika /PIXSELL

Hajduk je ovo pobjedom barem privremeno skočio na drugo mjesto sa 47 bodova, dva manje od Dinama koji ima i dvije utakmice manje. Kasnije se još sastaju Istra 1961 i Osijek koji je treći sa 46 bodova.

Dragovoljac je posljednji sa 10 bodova.

U nedjelju igraju Rijeka - Šibenik, te Dinamo - Lokomotiva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
DRAGOVOLJAC
0-3
HAJDUK
Livaja 32' (p), 74' (p), 79'
Prva HNL, 24. kolo, 15:00, Zagreb
Kraj
KRAJ (Kraj)

U susretu 23. kola Prve HNL Hajduk je u gostima u Kranjčevićevoj nadigrao momčad Dragovoljca. Susret je završio rezultatom 3-0, a sva tri pogotka upisao je Marko Livaja. Zvijezda Hajduka bila je dvaput sigurna s bijele točke te jednom iz igre.

 

Ovom pobjedom Hajduk je nastavio dobar rezultatski niz, a Dragovoljac je ostao na začelju ljestvice sa minimalnim šansama za ostanak u prvoj ligi.

 

Od 17.05 igra se drugi današnji susret. Istra će u Puli ugostiti ekipu Osijeka. 

 

Prijenos te utakmice pratite OVDJE.

Gol
79' (Gol)

GOOOOL!!! 3-0 Hat-trick Marka Livaje! 

77'

Livaja koji je ove sezone nepogriješiv zabio je svoj 20. pogodak i nastavlja sa sjajnom igrom. Sjajno je ubacio u sredinu, no nije bilo većih opasnosti za gol Dragovoljca.

Gol
74' (Gol)

GOOOL! Ponovno je siguran Livaja s bijele točke i povećava prednost Hajduka!

Penal
72' (Penal)

Melnjak pada u kaznenom prostoru i ponovno je penal za Hajduk! Sudac Bel pokazuje na bijelu točku

Zamjena
69' (Zamjena)

Mijenja Dragovoljac:  Čirjak ulazi umjesto Karrice, a Braut umjesto Bristrića.

63'

Livaja u dobroj kombinaciji s Biukom dolazi u sredinu i upućuje udarac, no sve završava u izvan terena. Podigao je Hajduk pressing u posljednjih nekoliko minuta.

Zamjena
60' (Zamjena)

Dvostruka promjena kod Hajduka. Melnjak i Biuk ulaze umjesto Čoline i Sahitija. Na zagrijavanju je i Nikola Kalinić

52'

Dobar sada prodor Bistrića koji je svojom solo akcijom došao u priliku za centaršut u sredinu, no nitko od suigrača iz Dragovoljca nije mogao do lopte.

48'

Šubarić je imao laku zadaću kada je Vuković uputio udarac prema njegovim vratima sa otprilike 20 metara.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme!

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta i Splićani mogu biti zahvalni Smolčiću na nesmotrenosti i skrivljenom jedanaestercu jer iz igre nisu zaprijetili. No, daleko su bolja momčad.

45'+1

Igrat će se minimalno minuta sudačke nadoknade.

45'

Čini se da će se na poluvrijeme otići s ovih 1:0 za Hajduk.

40'

Hrvatski dragovoljac potpuno je bespomoćan i u drugom dijelu morat će preuzeti više rizika.

35'

Hajduk sad igra bitno rasterećenije nego prije pogotka i ne bi bilo iznenađenje da "podeblja" prednost prije poluvremena.

Gol
32' (Gol)

GOOOL!!! Livaja je bio siguran, zabio je i osami kazneni udarac ove sezone, koliko ih je i pucao.

Penal
31' (Penal)

Kazneni udarac za Hajduk! Čolina ubacuje i Smolčić nije stigao odmaknuti ruku i to je jedanaesterac! Kojeg će izvesti Marko Livaja.

30'

Splićani konstantno moraju vraćati loptu unatrag, što dovoljno govori o nemogućnosti kreiranja neke smislenije akcije.

25'

Nervoza sad već raste jer Dragovoljac ne dopušta prilaze golu.

21'

Čolina je probio lijevu stranu i pokušao ubaciti, ali pogađa Šubarića umjesto Ljubičića.

20'

Dragovoljac je prenio loptu na polovicu Hajduka i ima slobodan udarac s tridesetak metara iskosa, no nije dobro izvedena akcija.

Žuti karton
18' (Žuti karton )

Frigan je dobio žuti karton jer je drugi put zaredom blokirao izvođenje slobodnog udarca i propustit će iduće kolo u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

15'

Splićani su strpljivi, ne idu "glavom kroz zid" još uvijek, ali kako ide vrijeme i nema gola, bit će i više nervoze kod njih.

10'

Još uvijek Hajduk traži prostor u obrani domaćina.

5'

Hajduk ima inicijativu na teškom terenu natopljenom kišom, ali još uvijek bez konkretnije prilike. Dragovoljac pak čeka priliku iz kontre, što nije lako u ovim uvjetima.

1'

Počela je utakmica i Dragovoljac kreće prvi s centra.

Početak
(Početak)

Utakmica kasni jer mreža na Šubarićevom golu nije dobro namještena.

Valentino Majstorović, kapetan domaće momčadi, slavi 200. nastup pa je dobio prigodni poklon - uokvireni dres.

Hajduk u 2022. još uvijek ne zna za poraz, a Dragovoljac je protiv Osijeka (1:3) pokazao da nije tako loš kao u prvom dijelu sezone i to potvrdio pobjedom 5:0 nad Šibenikom na Šubićevcu u prošlom kolu.

Na utakmici u Kranjčevićevoj će Hajduk imati domaćinsku atmosferu, kao svaki put ove sezone.

Policija je uoči utakmice zaplijenila pirotehniku Torcidi, a više čitajte OVDJE.

SASTAVI

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić - Majstorović, Smolčić, Galešić, Vulikić, Jurišić - Bristrić, Hodža, Bašić, Karrica - Frigan.

HAJDUK: Subašić - Katić, Ferro, Simić - Mikanović, Vuković, Grgić, Čolina - Sahiti, Livaja - Ljubičić.

Splićani su u naletu, no posljednji dvoboj s Dragovoljcem u Zagrebu riješili su tek u sudačkoj nadoknadi pa postoji poziv na oprez.

Komentara 92

BE
bezvrijedanyugodinar
15:20 19.02.2022.

Mogu se kladit da će biti penal za Hajduk, možda i dva😀

KO
komšikanac
15:45 19.02.2022.

pa zar moraju i zadnju momčad lige pokrast golom iz penala da dođu do pobjede??? može li jadnije? jel vas barem malo stid???

JG
jozagulikoza.guli
15:45 19.02.2022.

Penal, vrime je. 🙈🙈🙈🙈

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije