20.02.2022. u 19:01
U prethodnom susretu završilo je 1:0 za Lokomotivu, što znači da Dinamo već dvije utakmice zaredom nije zabio Lokomotivi.

Odigrana je posljednja utakmica 24. kola Prve HNL u kojoj nije bilo pogodaka. Kiksali su nogometaši Dinama koji su na maksimirskom stadionu odigrali 0:0 s Lokomotivom.

Dinamo na vrhu ljestvice ima bod više od Osijeka, ali i jednu odigranu utakmicu manje. Od Hajduka ima, pak, tri boda prednosti.

Posve mlako i bezidejno Dinamo je odigrao prvih 45 minuta u kojima ni jednom nije na pravi način zaprijetio Lokomotivi. Gosti su bili energičniji, odlučniji i bolji pa su tako imali i bolje prilike.

U najboljoj šansi, u 12. minuti, našao se Josip Pivarić koji se lakoćom probio kroz Dinamovu obranu. Malo iskosa je izbio sam ispred Livakovića, ali je vratar Dinama dobro reagirao. Samo nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Kulenović.

20.02.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Lukas Kacavenda, Mislav Orsic Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Trener Dinama Željko Kopić na poluvremenu je napravio tri izmjene, a aktualni prvak je ipak zaigrao nešto žešće u nastavku. No, i dalje Dinamo nije stvarao velike prilike u kontinuitetu, a obrana Lokomotive relativno je lako odbijala te nalete.

Opet je najbolju šansu imala Lokomotiva, ali u 70. minuti Cipetić nije bio miran u završnici. Kako se bližio kraj susreta tako je pritisak Dinama rastao. U 89. minuti sjajnu je šansu imao Šutalo, ali je njegov udarac glavom odlično obranio Nevistić i Lokomotiva se do kraja uspjela obraniti.

Recimo kako se na ovom susretu ozlijedio kapetan Dinama Arijan Ademi uoči uzvratnog ogleda play-offa Europske lige protiv Seville (četvrtak, 18:45 sati).

Standings provided by SofaScore LiveScore
DINAMO
0-0
LOKOMOTIVA
Prva HNL, 24. kolo, 17:05, MAKSIMIR
Kraj
KRAJ (Kraj)

Dinamo, očito pogođen porazom u Sevilli, nije imao dovoljno energije protiv motivirane i rastrčane Lokomotive.

90'+4

Od tri minute nadoknade, dvije su popraćene prekidima, što znači da će nadoknada vjerojatno biti duža od prvotno planiranih pet minuta.

90'

Igrat će se još minimalno pet minuta sudačke nadoknade.

90'

Stojković je pokušao zaprijetiti s dvadesetak metara, ali lopta ide preko gola. Imao je boljih rješenja...

89'

Nevistić, Dinamov vratar na posudbi u Lokomotivi, je sad "kopirao" Livakovića i fenomenalno obranio udarac Šutala.

85'

Lokomotiva se nekoliko minuta u nizu morala grčevito braniti, lopta je sve češće u njenom kaznenom prostoru, no Dinamo ne može do gola. Iako, Oršić i Špikić su bili jako blizu.

80'

Dinamo je preuzeo inicijativu i ide po pobjedu u završnici.

70'

još jedna fantastična obrana Livakovića! Cipetić je s desne strane bio sam ispred njega na nekoliko metara, ali vratar Dinama spašava mrežu.

60'

Štefulj je prošao po lijevoj strani i odigrao sjajnu povratnu loptu, ali Gojak puca kraj gola s nekoliko metara.

Zamjena
59' (Zamjena)

Bulat ulazi umjesto Ademija, a Špikić umjesto Moharramija.

57'

Ipak Ademi neće moći, otišao je na klupu!

55'

Vratio se Ademi u igru nakon liječničke intervencije, čini se da će sve biti dobro!

53'

Ademi je ostao ležati nakon sudara s Mišićem. Ne izgleda dobro!

Zamjena
46' (Zamjena)

S drugim poluvremenom u igru ulazi Štefulj umjesto Bočkaja, Dilaver umjesto Laurtisena i Ademi umjesto Jurića.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta i nismo vidjeli nijedan gol.

45'

Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

43'

Petković puca sa 16 metara, ali direktno u vratara Nevistića.

38'

Rijetko se viđa ovoliko grešaka nogometaša Dinama kao na ovoj utakmici.

30'

Dinamov vezni red gubi bitku protiv Lokomotivina. Nedostaje Ademi, prije svih.

25'

Dinamo se uspio othrvati pritisku, ali Lokomotiva ne odustaje jer osjeća da se može nadigravati.

19'

Novi pokušaj Lokomotive, ali iz bloka udarac odlazi u korner.

Žuti karton
17' (Žuti karton )

Mersinaj je dobio žuti karton nakon prekršaja na Petkoviću, ali ne prijeti mu neigranje u idućem kolu protiv Gorice.

16'

Nova prijetnja Lokomotive. Kačavenda krade loptu na desnoj strani i ubacuje, ali Kulenović je neprecizan iako je bio prvi na lopti.

11'

Pivarić je prošao po lijevoj strani kroz cijelu obranu Dinama i došao ispred Livakovića, ali on mu je sjajno izašao na udarac i spasio gol.

10'

Lokomotiva koristi svaki djelić prostora kako bi zaprijetila iz polukontri ili kontri, na što plavi moraju itekako paziti.

5'

Još traje ispisavanje snaga, ali Dinamo lagano preuzima inicijativu.

1'

Počela je utakmica na Maksimiru.

SASTAVI

DINAMO: Livaković - Lauritsen, Šutalo, Franjić - Moharrami, Gojak, Mišić, Bočkaj - Jurić, Petković, Oršić.

LOKOMOTIVA: Nevistić - Cipetić, Mersinaj, Soldo, Miličević - Maleš, Marić - Dabro, Kačavenda, Pivarić - Kulenović.

NAJAVA

Današnja utakmica Dinamu i Lokomotivi je treća u ovoj sezoni, u dvije dosadašnje svaka je momčad slavila kao domaćin, u kolovozu u Maksimiru bilo je 1:0 za plave, a onda u studenom su lokosi uzeli sva tri boda u Kranjčevićevoj.

 

– Sigurno ni sada neće biti lako jer očekujem dobro organiziranu, rastrčanu Lokomotivu, željnu dokazivanja, a naš cilj se zna – odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i doći do nova tri boda koja su nam izuzetno važna. Moramo se postaviti na pravi način s jasnom idejom igre i sa svojom kvalitetnom i pravom energijom usmjerimo utakmicu u željenom smjeru – rekao je Kopić koji će sastav odrediti prema stanju igrača.

 

>> OPŠIRNIJE OVDJE

07.11.2021., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo. Nikola Soldo Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

TABLICA

U nikad napetijoj HNL sezoni Dinamo trenutno drži vodeću poziciju. Momčad Željka Kopića, unatoč europskim obvezama, ne smije se opustiti u HNL-u ukoliko se želi zadržati na vrhu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 52

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:41 20.02.2022.

e moj Kopiću... ovo je tuga, čemer i jad

ST
stefj
18:02 20.02.2022.

Dinamo užasno loš, ekipa je složena zbrda zdola, nevjerojatno. Opet Petkovića guraju u vezu, Oršića u špicu, a Jurić glumi da je na terenu. Jako, jako loše, potpuno bezidejno... Dinamo nema sudačku organizacija i 2 penala fore na tekmi, ipak mora nešto odigrati. Ovo je jako loše, nije loše kao što je bilo s Krznarom, ali nije niti puno bolje...

TO
tomedosen
19:23 20.02.2022.

Kopiću pa gdje je taj Menalo koji je bio najbolji igrač na pripremama a i jedini uz Oršića ima probojnost u napadu. Jurića, Petkovića i Špikića vodi doma i stavi ih u vitrinu pa gledaj cijeli dan a nas poštedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije