LIGA PRVAKA

Sudar divova za kraj pauze: Evo gdje gledati Luku Modrića protiv Lea Messija!

(SP)FRANCE-PARIS-SOCCER-BALLON D'OR 2019 AWARDS
storyeditor/2022-02-14/PXL_EXP_060222_91812857.jpg
storyeditor/2022-02-14/PXL_PA_040122_91343691.jpg
storyeditor/2022-02-14/PXL_ABA_070222_91831777.jpg
15.02.2022.
u 06:49
Najbolji strijelac turnira je Sebastien Haller (Ajax) koji je zabio golove u svih šest utakmica, njih ukupno deset, a slijedi Robert Lewandowski s devet pogodaka čiji je Bayern najefikasnija momčad natjecanja dosad (22 pogotka). U dosadašnjih 96 utakmica Lige prvaka postignuto je 297 golova, čak 3,10 po utakmici, a najviše pogodaka padalo je u završnom dijelu utakmica, od 76. minute do kraja susreta, čak 68.
Pogledaj originalni članak

Došao je i taj tjedan u godini kad zaljubljeni slave Valentinovo, a mi nogometni fanatici slavimo početak nokaut-faze Lige prvaka. Nakon 68 dana stanke, nastavlja se 67. sezona najprestižnijeg klupskog natjecanja u svjetskom nogometu. Među najboljih 16 u sezoni 2021./2022. ostali su klubovi iz osam zemalja: Engleske (4), Španjolske (3), Italije (2), Francuske (2), Portugala (1), Njemačke (1), Nizozemske (1) i Austrije (1), a najviše su u natjecanju po skupinama pokazali Ajax, Bayern i Liverpool, momčadi koje su pobijedile u svih šest utakmica u grupnoj fazi

Kladionice: City favorit

No, kladionice ne uzimaju u obzir samo formu u ovoj sezoni nego i mnogo drugih kriterija, pa je tako ispred drugog Bayerna i trećeg Liverpoola na vrhu ljestvice favorita moćni Manchester City, koji možda u Ligi prvaka nije igrao savršeno, ali i dalje je možda i najkvalitetnija momčad, a ima i dodatni motiv, želju da prvi put u svojoj povijesti osvoji Ligu prvaka. Na četvrtome mjestu je branitelj naslova Chelsea, a na petom i šestom mjestu su PSG i rekorder po broju naslova madridski Real. Možda vam se tako nizak plasman PSG-a i Reala čini iznenađujućim, ali on je ponajviše uvjetovan činjenicom da se PSG i Real sučeljavaju u osmini finala, i to već danas u 21 sat (ArenaSport 7).

Mbappe protiv budućeg kluba, Messi i Neymar ponovno protiv Modrića i društva, Ramos, Hakimi i Di Maria protiv bivšeg kluba; između ova dva kluba postoji pregršt zanimljivih poveznica i narativa, ali ipak je najvažniji onaj da ćemo na djelu već u ovoj fazi natjecanja gledati elitne svjetske nogometaše, susret renomiranih i skupih momčadi (momčad PSG-a vrijedi 905 mil. eura, a Reala 780 mil. €). I jedni i drugi su na vrhu i uvjerljivo najbolje momčadi svojih nacionalnih liga te ciljaju i na trofej Lige prvaka. Ali, u tome natjecanju velik je kontrast između tih dvaju klubova jer ga je Real osvojio 13 puta, a PSG nijednom, no to je samo još jedna dinamika tog megadvoboja. U drugom susretu dana sastaju se portugalski prvak Sporting i engleski prvak Manchester City.(ArenaSport 1)

Prije nego što doista počne tzv. nokaut-faza valja baciti pogled na neke od najzanimljivijih statistika i obilježja ove sezone. Najbolji strijelac je Sebastien Haller (Ajax) koji je zabio golove u svih šest utakmica, njih ukupno deset, a slijedi Robert Lewandowski s devet pogodaka čiji je Bayern najefikasnija momčad dosad (22 pogotka). Najbolji asistent natjecanja je Bruno Fernandes (6). U dosadašnjih 96 utakmica postignuto je 297 golova, čak 3,10 po utakmici, a najviše pogodaka padalo je u završnom dijelu utakmica, od 76. minute do kraja susreta, čak 68. Također, Portugalac Cristiano Ronaldo (181) srušio je rekord Ikera Casillasa (177) i sada ima najviše nastupa u povijesti tog natjecanja.

Ostalo devet Hrvata

Što se hrvatskih nogometaša tiče, u borbi za veliki trofej ostala su još devetorica: Luka Modrić (Real), Mateo Kovačić (Chelsea), Josip Stanišić (Bayern), Ivo Grbić (Lille), Šime Vrsaljko (Atletico), Marcelo Brozović i Ivan Perišić (obojica Inter) te Luka Sučić i Roko Šimić (obojica Salzburg). Od njih su taj naslov već osvojili Modrić (4 puta), Kovačić (2021.) i Perišić (2020.).

Kako to biva, u nastavku sezone će sve više momčadi postupno ispadati iz natjecanja, a sve će kulminirati finalom koji će se igrati 28. svibnja na stadionu Krestovsky u ruskom gradu Sankt-Peterburgu.

Liga prvaka, prvi dan osmine finala (početak susreta i gdje gledati):

PSG - Real Madrid (21:00, ArenaSport 7)

Sporting - Manchester City (21:00, ArenaSport 1)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.