IZDVOJENO IZ OBITELJI

Osuđeni roditelji iz Slavonije: Dijete hranili mlijekom iz tetrapaka, rijetko su mijenjali pelene, nisu ga kupali...

Foto: Frank May/DPA
Osuđeni roditelji iz Slavonije: Dijete hranili mlijekom iz tetrapaka, rijetko su mijenjali pelene, nisu ga kupali...
14.06.2024.
u 14:20
Otac (22) i majka (23) nepravomoćno su proglašeni krivima i osuđeni na uvjetnu kaznu od po 10 mjeseci zatvora te su im oduzeta prava na roditeljsku skrb za oboje djece.
Pogledaj originalni članak

Uvjetna kazna zatvora stigla je roditeljima iz Slavonije koji su dulje vrijeme zanemarivali svoju djecu, nisu im osigurali uvjete za život, a uz to su i se oglušivali na savjete djelatnika za socijalnu skrb. Naime, otac (22) i majka (23) nepravomoćno su proglašeni krivima i osuđeni na uvjetnu kaznu od po 10 mjeseci zatvora te su im oduzeta prava na roditeljsku skrb za oboje djece.

Kako doznaje Glas Slavonije iz presude, roditelji su bili svjesni potreba djece te ih se na isto upozoravalo u Centru, ali bez obzira na to nisu znali pravilno nahraniti djecu, previti ih te nisu znali za osnovne činjenice poput toga tko je djetetov liječnika, težine djeteta ili veličine odjeće. Kako se navodi, u njihovoj kući bilo je hladno i neuredno, a u prijavi centra iz 2021. još se i navelo kako roditelji nisu imali kadu za kupanje ni ručnik za dijete, pa ga od dolaska iz bolnice nisu ni okupali.

U nekoliko dana promijenili su tek 12 pelena, a nisu ni tretirali djetetov pupak jer, kaže majka, nitko im nije za to ništa dao. Hranili su dijete mlijekom iz tetrapaka, iako je majka rekla da je dojila dijete.

Dijete je žurno bilo izdvojeno iz obitelji. Socijalna radnica na tom slučaju objasnila je kako su roditelji stupili u izvanbračnu zajednicu dok je otac bio maloljetan. Živjeli su u ljetnoj kuhinji koja nije bila uređena i dijete je ležalo na kuhinjskom stolu. Situacija se ni naknadno nije promijenila, pa je i drugo dijete nakon rođenja bilo izdvojeno iz obitelji. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Dirljivi prizori u Viškovcima: Mama roda štiti ptiće od kiše

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.