STRAVA U AUSTRIJI

Dječak poginuo nakon što se aktiviralo klizište u Austriji: 'Mještani su rukama kopali'

Posljedice obilnih kiša u Austriji
Foto: EXPA/ JFK
1/5
13.06.2024.
u 15:36

Mještani su odmah požurili na mjesto nesreće.

Strašna tragedija dogodila se u srijedu navečer u šumi u Austriji, kad je tijekom šetnje žene i četvero djece tlo popustilo, aktiviralo se klizište i zemlja je zatrpala dvoje mališana. Jedno dijete je ubrzo spašeno, no drugome nije bilo spasA..

Policijski glasnogovornik izjavio je kako je žena bila u šumi sa svoje dvoje djece i još dvoje druge djece koja su kod nje bila u posjeti. Nakon obilnih kiša proteklih dana tlo je bilo mokro, a oko 17 sati tlo je popustilo i klizište je zatrpalo dvoje djece koji su se igrali sa strane

Jedno dijete je bilo samo djelomično pokriveno zemljom, no petogodišnji dječak ostao je zatrpan mokrom zemljom. Mještani su odmah požurili na mjesto nesreće. “Kad smo stigli tamo, susjedi su već kopali rukama”, rekao je operativni voditelj vatrogasne službe Gottfried Hofer za austrijski Kronen-Zeitung, prenosi Fenix-magazin.

Dijete koje je bilo djelomično zatrpano zemljom brzo je spašeno, no zadobilo je teške ozlijede te je helikopterom prebačeno u dječju bolnicu u Grazu. Oko 140 pripadnika hitnih službi tragalo je za petogodišnjakom više od sat vremena. No, nažalost dječak je pronađen mrtav.

Timovi za krizne intervencije zbrinuli su rodbinu na licu mjesta, uključujući ženu koja je bila u šumi sa svoje četvero djece. Policijski glasnogovornik nije rekao je li stradalo dijete njezino.

Posljedice obilnih kiša u Austriji
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije