PREMLAĆIVANJE, POSTAVLJANJE POŽARA...

Poljaci uhitili devet osoba, tvrde da su radili sabotaže po nalogu ruskih službi

Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Poljaci uhitili devet osoba, tvrde da su radili sabotaže po nalogu ruskih službi
21.05.2024.
u 10:35
U travnju su u Poljskoj uhićene dvije osobe pod sumnjom da su napali Leonida Volkova, glavnog pomoćnika pokojnog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog u egzilu.
Pogledaj originalni članak

Poljska je uhitila devet osoba u vezi sa sabotažama počinjenim diljem Poljske po nalogu ruskih službi, rekao je premijer Donald Tusk kasno u ponedjeljak. Varšava tvrdi da je zbog svoje uloge čvorišta za opskrbu Ukrajine Poljska postala ključnom metom ruskih obavještajnih službi i optužuje Moskvu da pokušava destabilizirati zemlju.

"Zasad smo uhitili devetero osumnjičenih i optuženih za sudjelovanje u sabotaži u Poljskoj izravno u ime ruskih službi", rekao je Tusk privatnoj televiziji TVN24. “To uključuje premlaćivanje, postavljanja požara i pokušaje postavljanja požara.“

VEZANI ČLANCI

Rekao je da Poljska surađuje sa saveznicima po tom pitanju i da su operacije imale utjecaja i na Litvu, Latviju, a moguće i na Švedsku. Tusk je ranije ovog mjeseca rekao da će Poljska dodijeliti dodatnih 100 milijuna zlota (23,5 milijuna eura) svojim obavještajnim službama zbog ruske prijetnje. U travnju su u Poljskoj uhićene dvije osobe pod sumnjom da su napali Leonida Volkova, glavnog pomoćnika pokojnog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog u egzilu.

VIDEO Poljski grad Gniezno poplavila tuča

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FU
Fusnota
12:10 21.05.2024.

Mijenjati zakon ,uvesti pojam veleizdaje