Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI MU DUGAČAK ZATVOR

Uhićenje u Poljskoj: 'S Rusima je planirao atentat na Zelenskog!'

Volodimir Zelenski na "1. međunarodnom forumu obrambene industrije" u Kijevu
Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
1/5
18.04.2024.
u 19:17

U priopćenju Ureda Nacionalnog tužitelja Poljske navodi se da je muškarac, poznat samo kao Pawel K., optužen da je bio spreman proslijediti informacije o sigurnosti na aerodromu ruskim agentima te da je uhićen u Poljskoj u srijedu. Ako bude osuđen, mogao bi dobiti do osam godina zatvora.

Poljski tužitelji objavili su da su u četvrtak uhitili muškarca pod optužbama za špijunažu u korist ruske vojne obavještajne službe, tvrdeći da je bio dio navodne zavjere za atentat na ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog.

U priopćenju Ureda Nacionalnog tužitelja Poljske navodi se da je muškarac, poznat samo kao Pawel K., optužen da je bio spreman proslijediti informacije o sigurnosti na aerodromu ruskim agentima te da je uhićen u Poljskoj u srijedu. Optužen je da je tražio kontakt s ruskim sudionicima u ratu u Ukrajini i da je planirao predati detaljne informacije o aerodromu Rzeszow-Jasionka, blizu granice s Ukrajinom, prenosi AP.

Zračna luka nalazi se u jugoistočnoj Poljskoj, u blizini granice s Ukrajinom, a služi kao ulaz međunarodne vojne i humanitarne pomoći za Ukrajinu. Zračna luka je pod kontrolom američkih trupa. Ako Pawel K. bude osuđen, mogao bi dobiti do osam godina zatvora. Tužitelji su istaknuli da je uhićenje rezultat suradnje s tužiteljima i sigurnosnim službama Ukrajine, koje su im pružile ključne dokaze.

Inače, ovo nije izolirani slučaj; od napada Rusije na Ukrajinu 2022. godine nekoliko osoba je uhićeno u Poljskoj pod sličnim optužbama. S druge strane, Poljska, kao članica Europske unije, čvrsto podržava Ukrajinu i Zelenskog u njihovu otporu ruskoj agresiji, podsjeća AP.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Grbin je rezultate dočekao u zagrljaju svoje supruge: Ona je medicinska sestra, a imala je problem oko diplome

Volodimir Zelenski na "1. međunarodnom forumu obrambene industrije" u Kijevu
1/21

Komentara 19

MI
Mixy
20:33 18.04.2024.

Zašto bi Rusi ubili ovog komedijaša? Evidentno je da ga mentori polako puštaju niz vodu pa će vrlo brzo doći vreme da odgovori na neka nezgodna pitanja sopstvenog naroda a tada će da bude u gadnom problemu

Avatar nisam rekao
nisam rekao
22:51 18.04.2024.

Išli u Poljsu da bi odande išli da ubiju musičara . Je to neko novi scenario za film ?

SE
Serengeti
21:20 18.04.2024.

Presmiješno Rusima najviše paše Zelenski na vlasti. Pogotovo otkako je otpustio njihovog zapovjednika vojske Zalužnija koji je bio vojni stručnjak, a umjesto njega postavio zapovjednika koji ima nadimak "Mesar" jer nije dao vojnicima da se povuku iz Bakhumta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije