Najukusnija i najkvalitetnija hrana prestižnih zagrebačkih restorana sljedeći će tjedan biti dostupna i običnim “smrtnicima”. Restorani u koje zalaze poznati estradnjaci, političari i ostale zvijezde, zbog akcije “Tjedan restorana”, nudit će menije od tri slijeda po promidžbenoj cijeni od 100 kuna.
Vratiti ljude u restorane
Nakon svjetskih i europskih metropola “Tjedan restorana” prvi put stiže i u Zagreb, a trajat će od 27. rujna do 3. listopada. Više od tisuću rezervacija u samo četiri restorana potvrdilo je da postoji velika potražnja za kvalitetnim restoranima, pogotovo kada je cijena primjerena vremenu u kojemu živimo.
Budući da su rezultati akcije u Londonu, New Yorku i Parizu bili sjajni, u projekt se uključilo sveukupno 17 zagrebačkih ugostiteljskih objekata, koji će cijene svojih menija zaokružiti na stotinu kuna.
– U New Yorku to već rade 50 godina, a ja sam tu inicijativu prihvatio kako bi se konačno razbile predrasude da su riblji restorani uvijek skupi i nedostupni širokim masama – rekao je Nedžo Šare, voditelj restorana “Jadran - Bota-Šare”.
– Trebaju se prevladati blokade u glavama ljudi. Trebamo imati za svakoga nešto. Ljude trebamo ponovno vratiti u restorane, a najbolje s ekološki uzgojenom, zdravom hranom – dodao je Šare.
– Ovaj se projekt nama ne isplati, ali je dobra prilika za restorane koji idu nizbrdo da ponovno stanu na noge – rekao nam je Goran Albini Kamanjo, vlasnik restorana “Gračanka”, u kojemu će svoje goste “šarmirati” dalmatinskim poslasticama i s više od 20 vrsta domaće rakije.
Doček s pjenušcem
Kao i svi restorani, i “Stefano” se potrudio pružiti svima maksimalni užitak, a goste će se dočekivati s čašicom pjenušca.
– Želimo promovirati našu kuhinju i dovesti po mogućnosti nove goste, a ako treba, slične ćemo akcije organizirati i češće – najavljuje voditelj restorana “Stefano” Boris Tepavac.
– Imat ćemo još ovakvih akcija, a novi gosti prepoznat će našu kvalitetu hrane, no imamo samo još nekoliko slobodnih termina za ručak – zainteresiranima je poručio Tomislav Veseljak, vlasnik “Panina”.
Koji se sve restorani nalaze na popisu tjedna gurmana možete doznati na internetskoj stranici www.tjedanrestorana.com.
Divota! Kao stvoreno za prosječnog Hrvata. Sad se cijela obitelj ubije za samo 400 kunja. Vjerujem da će radnice Kamenskog prve pohrliti na bagatelni objed. U slast im bilo.