NOVA ERA OBRAZOVANJA

Zagrebačka županija prvi dan nastave obilježila svečanim otvaranjem Područne škole u Strmcu

Foto: Grad Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
09.09.2024.
u 17:09
Zajedno s okolnim dvorištem ukupna veličina prostora je čak 18.000 metara kvadratnih koji je s današnjim dolaskom prvašića postao dom za 465 učenika. Ovim otvorenjem ostvaren je povijesni uspjeh, izgradnja nove škole, koja se čekala preko 30 godina
Pogledaj originalni članak

Prvog dana školske godine 2024./25. u osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija krenulo je ukupno 19.464 učenika i to 12.706 u osnovne i 6.758 u srednje škole, dok u osnovne škole kojima su osnivači gradovi kreće još 11.371 učenika. – Ova nova škola predstavlja ne samo prostor za učenje, već i ulaganje u budućnost naše djece. Svako ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost cijelog društva. Drago mi je što Zagrebačka županija, zajedno s Gradom Svetom Nedeljom, može podržati ovako važan projekt koji će omogućiti kvalitetno obrazovanje našoj djeci – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Nova škola u Strmcu uključuje prostrana vanjska igrališta, knjižnicu i prostor za dnevni boravak. Ukupna vrijednost izgradnje iznosi 6,9 milijuna eura, a projekt su zajednički financirali Grad Sveta Nedelja (66,7%) i Zagrebačka županija (33,3%). Iako nove prostorije funkcioniraju već godinu dana, neki dijelovi škole nisu u potpunosti bili završeni, pa je danas simboličnim prerezom vrpce označen kompletan završetak škole.

VEZANI ČLANCI: 

– S ponosom možemo reći da je nova škola u Strmcu još jedan korak prema pružanju najboljih uvjeta za obrazovanje i razvoj naše djece. Grad Sveta Nedelja se zalaže za kontinuirana ulaganja u obrazovanje, jer smo svjesni koliko je važno pružiti našim najmlađima prilike za napredak u modernim i poticajnim okruženjima – istaknuo je svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec. Ulaganje u moderne školske objekte i tehnologije omogućuje učenicima stjecanje znanja u okruženju koje potiče inovativnost, suradnju i kritičko razmišljanje, što su sve ključni elementi za uspjeh u globalnom svijetu.

– Naša obaveza kao zajednice je pružiti svakoj novoj generaciji alate i prilike koje će im pomoći da ostvare svoj puni potencijal, a obrazovanje je upravo najvažniji alat za to – dodao je Zurovec. Zajedno s okolnim dvorištem ukupna veličina prostora je čak 18.000 metara kvadratnih koji je s današnjim dolaskom prvašića postao dom za 465 učenika. Ovim otvorenjem ostvaren je povijesni uspjeh, izgradnja nove škole, koja se čekala preko 30 godina.

VEZANI ČLANCI: 

Nova školska zgrada simbolizira značajan korak naprijed u obrazovanju zajednice, pružajući modernu infrastrukturu i posebne uvjete za djecu s teškoćama u razvoju. Ravnatelj Osnovne škole Sveta Nedelja Zvonimir Markić osvrnuo se na same uvjete škole i njezinu važnost za učenike.

– Naša nova škola prostire se na 4.700 kvadratnih metara, opremljena je najmodernijom tehnologijom i digitaliziranim načinom učenja, a posebnu pažnju posvetili smo djeci s teškoćama u razvoju, osiguravajući im prilagođene učionice i prostore. Ova škola je primjer kako obrazovanje treba izgledati u 21. stoljeću – istaknuo je. Ovo otvorenje simbolizira početak nove ere obrazovanja u Svetoj Nedelji, gdje će učenicima biti omogućeno kvalitetno obrazovanje i gdje će se podržavati njihov razvoj u modernim uvjetima. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.