U STRMCU

Nova školska godina i nova škola za učenike u Svetoj Nedelji: Pogledajte zdanje na 3.500 kvadrata

Foto: M Plan
1/7
08.09.2024.
u 18:00

Nova škola prostire se na 3.500 m2, krasi ju digitalizirani način učenja, prostrana vanjska igrališta, prostor za dnevni boravak, knjižnicu...

Brojni prvašići sutra će po prvi puta u školske klupe jer počinje nova školska godina. Osim za prvašiće puno novosti sutra će biti za sve učenike u naselju Strmec u blizini Zagreba, točnije između Svete Nedelje i Samobora. "Dana 09. rujna obilježavamo prvi nastavni dan u školama na području našeg grada, a s posebnim naglaskom na novosagrađenu školu u naselju Strmec. U sklopu prijema prvašića održat će se i prigodno otvorenje dijela nove škole, te obilazak novouređenih učionica i prostorija osiguranih za djecu s poteškoćama u razvoju." ističu u gradu.

Školu će otvoriti župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, te ravnatelj OŠ Sveta Nedelja Zvonimir Markić. Nova škola prostire se na 3.500 m2, krasi ju digitalizirani način učenja, prostrana vanjska igrališta, prostor za dnevni boravak, knjižnicu, a sveukupna vrijednost novoizrađene škole je 6,9 milijuna eura koju su zajednički financirali Grad Sveta Nedelja (u visini od 66,7%) i Zagrebačka županija (u visini od 33,3%).

Foto: M Plan
Foto: M Plan

Inače, u novoj školskoj godini, koja počinje 9. rujna, osnovnu školu pohađat oko 301 660 učenika, dok će srednje škole pohađati oko 150 000 učenika, što je oko tisuću srednjoškolaca više u odnosu na lani, izvijestilo je Ministarstvo obrazovanja. Prema procjeni Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih (MZOM), prve će razrede osnovnih škola pohađati nešto više od 35 700 učenika, ali taj broj nije konačan. Iz MZOM-a su rekli da će točne podatke imati tek kada škole upišu učenike u bazu e-matica do 30. rujna.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije